יש אנשים רבים שלא ממש נמשכים למרקים. עבורם מרק הוא אסופה של ירקות - ולעיתים גם קצת בשר או תוספות אחרות - ששקועים במים, ואכן כך זה לא נשמע כמו המאכל הכי מעורר תיאבון שיש. אז בדיוק בשביל אותם אנשים, ולמעשה גם למי שמאוד אוהב מרקים, הכנו את אוסף המתכונים הבא, בו תגלו כיצד להכין 8 מרקים קרמיים מפנקים, עשירים וטעימים במיוחד שיחממו אתכם בחורף הזה. אנחנו ממליצים במיוחד לנסות את המרק האחרון שברשימה בפעם הבאה שמישהו בבית יחטוף צינון.
מרקים הם מאכל מנחם וטעים שבעיקר מעודד אותנו בתקופת החורף הקרירה. עם זאת, ישנם מרקים מיוחדים אשר מקבלים גוון צבעוני ולו רק בגלל ששפים בוחרים לשנות ולעצב אותם כרצונם. מרק שכזה תכירו במתכון הבא – מתכון למרק ולוטה פטריות של השף הצרפתי הידוע ז'ואל רובישון, שבחר לקחת את רוטב הוולוטה – אחד מחמשת הרטבים הקלאסיים של המטבח הצרפתי, ולשלב אותו במנה הטעימה הזו.
ברוקולי הוא אחד הירקות המזינים והבריאים ביותר שאנו יכולים לאכול הודות לתכולה גבוהה של ויטמינים, מינרלים וכן ברזל שגופנו זקוק להם וקיימים בו. מלבד זאת, הירק הירוק הזה בעל המראה הייחודי גם מסייע במניעה של מספר סוגי סרטן, כולל סרטן הערמונית אשר תוקף אנשים רבים מדי שנה. התכונה הזו של הברוקולי נובעת הודות לנוכחות של האנזים מירוזינאז, שלמרבה הצער מתפרק לאחר בישול ממושך. כדי שזה לא יקרה, המתכון הבא למרק הברוקולי המושלם לחורף כולל שלב ביניים של אידוי עלי הירק. לאחר אידוי קצר של 3-4 דקות, תצטרכו לשים את הפרחים המוריקים של הברוקולי בצד ולהוסיף אותם לשלב האחרון של טחינת יתר רכיבי המרק, וכך תוכלו לזכות במלוא היתרונות הבריאותיים של הירק המופלא הזה, שזמין במהלך כל השנה.
לאוהבי המאכלים החמים מבינכם, ללא קשר לטמפרטורה השוררת בחוץ, כדאי שתדעו שלחסה ישנה השפעה מרגיעה על הגוף, ואם תקפידו לצרוך אותה כמרק תזכו להירדם מהר יותר וליהנות משינה איכותית יותר.
לכל אלו שמאסו במתכוני מרק מסורתיים ורוצים לנסות גרסאות חדשות - בהחלט מומלץ לכם לטעום את המרק הבא! השילוב המיוחד שיש בו של חומוס, ליים וקרם קוקוס יוצר מנה סמיכה וטעימה בניחוחות מזרח תיכוניים ואסייתיים שחובה לנסות. שיהיה בתיאבון!
אם חפצה נפשכם במנה מפנקת בעלת טעמים עשירים ונפלאים, אתם מוכרחים לנסות את המרק הזה. לא רק שהוא פשוט להכנה, המרקם המיוחד שלו יפתיע אתכם ויעורר לכם את כל החושים.
אם ילדיכם מסרבים בתוקף לטעום ירקות ירוקים, תוכלו להכין להם את מרק הברוקולי והצ'דר המוקרם הזה - אז הם ישכחו לגמרי מקיומו של הירק וייהנו ממנה משביעה, טעימה ומהנה במיוחד.
כולם מכירים את מרק העוף הידוע ממנו מומלץ מאוד לשתות כאשר חולים, אך האם ידעתם שיש ״גרסה״ חלבית שלו, ללא העוף אך עם התועלות הבריאותיות, שמגיעה מהריביירה הצרפתית? שם משתמשים בה כדי לרפא צינון וחמרמורת, ומתווסף בה טעם חזק של שום, שמהווה למעשה את אחד המרכיבים העיקריים והחשובים שבמרק.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: