לכל אלו שמאסו במתכוני מרק מסורתיים ורוצים לנסות גרסאות חדשות - בהחלט מומלץ לכם לטעום את המרק הבא! השילוב המיוחד שיש בו של חומוס, ליים וקרם קוקוס יוצר מנה סמיכה וטעימה בניחוחות מזרח תיכוניים ואסייתיים שחובה לנסות. שיהיה בתיאבון!
אופן הכנת המרק:
-
חממו את שמן הקוקוס בסיר גדול על להבה בינונית.
-
כאשר השמן חם, הוסיפו לסיר בצל וטגנו אותו עד שהוא ייעשה שקוף, כ-5 דקות.
-
הוסיפו לסיר שום ופלפל צ'ילי, ערבבו ובשלו כ-5-7 דקות תוך ערבוב על מנת שלא יישרף.
-
הוסיפו לסיר קוביות בטטה, פלפל אדום קצוץ וכורכום וערבבו שוב.
-
מזגו לסיר את חלב הקוקוס וציר המרק, ערבבו, כסו והביאו לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה, בשלו עד לריכוך הבטטה והוסיפו לסיר את החומוס והתרד.
-
בשלו במשך כ-5 דקות נוספות, הוסיפו מיץ לימון ומלח לפי הטעם וקשטו עם כוסברה.