header

מתכון למרק שוקולד וצ'ילי

חטיפי שוקולד מריר רבים כיום מכילים שבבי צ'ילי ש"מקפיצים" את טעמו ומוסיפים חריפות שמשתלבת בצורה מושלמת עם המרירות העדינה של השוקולד. המרק הבא יאפשר לכם לשדרג את השילוב הזה ולהכין מנה חמימה ופיקנטית שתענוג לאכול.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק שוקולד וצ'ילי
רכיבים למרק שוקולד עם צ'ילי:
פלפל צ'ילי - 3 יחידות (שלם)
עגבניות - 4 (מזן תמר, חצויות ושבשרן הוצא)
בצל - 1 (לבן, קטן חתוך לרבעים)
שמן זית - 1 כף
קינמון - 2 כפיות (טחון)
סוכר - 2 כפיות
כמון - 1 כפית
שוקולד - 100 גר' (מריר)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
אופן הכנת המרק שוקולד עם צ'ילי:
  1. חממו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו לתוכו את הפלפלים השלמים, בשלו והפכו אותם כשהם קלויים קלות על צידם השני. כבו את הלהבה, העבירו את הפלפלים לקערה, מזגו מעליהם 1 כוס מים רותחים והשרו אותם במשך 30 דקות.
  2. לאחר 30 דקות, הוציאו את הפלפלים מהמים, נקזו אותם מנוזלים, חתכו אותם לחצי, הוציאו וזרקו את הזרעים וכן את העוקץ. preperation מקור תמונה: Ross Catrow
  3. חממו את הסיר בשנית על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו לתוכו את העגבניות והבצל ובשלו עד שהם ישחירו מכל עבר, במשך כ-10 דקות.
  4. הכניסו את הפלפלים, העגבניות, הבצל, השום, הקינמון, הסוכר והכמון לתוך מעבד מזון וערבלו עד לקבלת מחית אחידה.
  5. חממו את השמן בסיר על להבה בינונית-גבוהה , הוסיפו לו את המחית שהכנתם וטגנו אותה תוך ערבוב מתמיד, במשך כ-10 דקות.
  6. הוסיפו לסיר את מרק הירקות, הרתיחו, הסירו מהלהבה והכניסו לתוכו את השוקולד, המלח והפלפל הגרוס. ערבבו עד להמסת השוקולד והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.