חטיפי שוקולד מריר רבים כיום מכילים שבבי צ'ילי ש"מקפיצים" את טעמו ומוסיפים חריפות שמשתלבת בצורה מושלמת עם המרירות העדינה של השוקולד. המרק הבא יאפשר לכם לשדרג את השילוב הזה ולהכין מנה חמימה ופיקנטית שתענוג לאכול.
רכיבים למרק שוקולד עם צ'ילי:
אופן הכנת המרק שוקולד עם צ'ילי:
-
חממו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו לתוכו את הפלפלים השלמים, בשלו והפכו אותם כשהם קלויים קלות על צידם השני. כבו את הלהבה, העבירו את הפלפלים לקערה, מזגו מעליהם 1 כוס מים רותחים והשרו אותם במשך 30 דקות.
-
לאחר 30 דקות, הוציאו את הפלפלים מהמים, נקזו אותם מנוזלים, חתכו אותם לחצי, הוציאו וזרקו את הזרעים וכן את העוקץ.
מקור תמונה:
Ross Catrow
-
חממו את הסיר בשנית על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו לתוכו את העגבניות והבצל ובשלו עד שהם ישחירו מכל עבר, במשך כ-10 דקות.
-
הכניסו את הפלפלים, העגבניות, הבצל, השום, הקינמון, הסוכר והכמון לתוך מעבד מזון וערבלו עד לקבלת מחית אחידה.
-
חממו את השמן בסיר על להבה בינונית-גבוהה , הוסיפו לו את המחית שהכנתם וטגנו אותה תוך ערבוב מתמיד, במשך כ-10 דקות.
-
הוסיפו לסיר את מרק הירקות, הרתיחו, הסירו מהלהבה והכניסו לתוכו את השוקולד, המלח והפלפל הגרוס. ערבבו עד להמסת השוקולד והגישו חם.