מרקים נימוחים עם מרקם עשיר יכולים להפוך כל לילה קריר לחמים וטעים במיוחד, כמו עם המתכון שלפניכם. מרקמו העבה של החומוס יעשיר את מרק הבטטה הטעים שתכינו, ועם עקצוץ פיקנטי של פלפלים, תקבלו את המרק החדש והאהוב עליכם לעונת החורף.
אופן הכנת המרק:
-
חממו שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית, והוסיפו לו את הבצל. טגנו את הבצל קלות במשך 5 דקות, או עד שהוא יהיה שקוף.
-
הוסיפו לסיר את השום הכתוש וטגנו במשך 1 דקה.
-
הוסיפו לסיר את מרק הירקות, קוביות הבטטה והכמון, הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה והביאו לרתיחה.
-
הנמיכו את עוצמת הלהבה לבינונית, כסו את הסיר ובשלו את המרק למשך 30-45 דקות, או עד שקוביות הבטטה יתרככו.
-
הוסיפו לסיר את ממרח החומוס והצ'ילי, ערבבו היטב והסירו אותו מהלהבה. השתמשו בבלנדר מוט וטחנו את המרק עד שהוא יהיה חלק וקרמי. תבלו במלח, ערבבו היטב והגישו חם.