header

מתכון למרק בטטה וחומוס פיקנטי

מרקים נימוחים עם מרקם עשיר יכולים להפוך כל לילה קריר לחמים וטעים במיוחד, כמו עם המתכון שלפניכם. מרקמו העבה של החומוס יעשיר את מרק הבטטה הטעים שתכינו, ועם עקצוץ פיקנטי של פלפלים, תקבלו את המרק החדש והאהוב עליכם לעונת החורף.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק בטטה וחומוס פיקנטי מקור תמונה: karalydon.com
רכיבים למרק:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
מרק ירקות - 5 כוסות (ניתן להכין מ-5 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-5 כוסות מים)
בטטות - 3 (בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות)
כמון - 2 כפיות
ממרח חומוס - 280 גרם
אבקת צ'ילי - ½ כפית
מלח - ½ כפית
אופן הכנת המרק:
  1. חממו שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית, והוסיפו לו את הבצל. טגנו את הבצל קלות במשך 5 דקות, או עד שהוא יהיה שקוף.
  2. הוסיפו לסיר את השום הכתוש וטגנו במשך 1 דקה.
  3. הוסיפו לסיר את מרק הירקות, קוביות הבטטה והכמון, הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה והביאו לרתיחה.
  4. הנמיכו את עוצמת הלהבה לבינונית, כסו את הסיר ובשלו את המרק למשך 30-45 דקות, או עד שקוביות הבטטה יתרככו.
  5. הוסיפו לסיר את ממרח החומוס והצ'ילי, ערבבו היטב והסירו אותו מהלהבה. השתמשו בבלנדר מוט וטחנו את המרק עד שהוא יהיה חלק וקרמי. תבלו במלח, ערבבו היטב והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.