קייל הוא כרוב עלים שנחשב לאחד הירקות המועילים ביותר לבריאותנו – הוא עשיר בנוגדי חמצון ובוויטמינים K ו-B6 והוכח כיעיל בניקוי רעלים וכגורם המפחית את הסיכון לסרטן. עם זאת, החומרים המזינים של הקייל לא נספגים בגוף בצורה הטובה ביותר אם הם לא עוברים תהליך חימום. במתכון שלפניכם תגלו כיצד לטגן את הקייל ולשלבו בסלט עם תפוחי עץ - מרכיב נוסף שיעניק לגופכם מנה גדושה של בריאות.
התירס עשיר בוויטמינים מקבוצת B, בוויטמינים A ו-E, כמו גם במינרלים רבים ובנוגדי חמצון. כל אלה תורמים להורדת רמת הכולסטרול בגוף ומסייעים בחיזוק העצמות, בשמירה על תפקוד תקין של הכליות ובגנה על העיניים והעור. רבים מאמינים שהבישול פוגע בתירס, אך החימום דווקא מגביר את השפעותיו החיוביות. המתכון שלפניכם מסביר כיצד לצלות את התירס ולשלבו עם מרכיבים בריאותיים נוספים שמעצימים את השפעותיו החיוביות ויוצרים מרק עם מרקם שאי אפשר לעמוד בפניו.
פלפל אדום אחד מכיל פי 3 מכמות מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C ומספק לגופנו גם כמויות גדושות של ויטמין B6, נוגדי חמצון ומגנזיום שבין מגוון המעלות שלהם מסייעים גם לחיזוק בריאות הנפש הודות ליכולתם להפחית חרדה ולהקל על מתחים. צליית הפלפל האדום היא הדרך היעילה ביותר לשבור את קירות התאים שבו ובכך לאפשר לגוף לספוח בצורה האידיאלית את מרכיביו החיוניים.
כולנו יודעים שהתרד מכיל כמויות גבוהות של ברזל שתורמות רבות לתהליך זרימת הדם בגופנו, לשמירה על תפקוד השרירים ולחיזוק העצמות. התרד מכיל גם כמות ניכרת של ויטמין C וחומצה פולית, שתורמת למניעת מחלות בלב ובכלי דם ואפילו מצמצת את הסיכון לשבץ. ככל שהתרד טרי יותר כך מתעצמת השפעתו ולכן מומלץ לצרוך אותו מיד לאחר הקנייה ולא להניח אותו במקרר לאורך זמן, לא לבשל אותו ולא להשרות במים לזמן ממושך. הסלט שבמתכון הבא יאפשר לכם ליהנות ממלוא היתרונות הגלומים בתרד – כל עוד תקפידו להגיש אותו טרי.
הגזר הוא הירק שאולי נקשר יותר מכל לחיזוק בריאות העיניים הודות לכמויות הגדולות של חומר בשם בטא-קרוטן שמצויות בו אשר מומרות בגופנו לויטמין A. הגזר תורם לא רק לעיניים ומחקרים הראו כי הוא גם מסייע לשמירה על הריאות ואף תורם למניעת סוגים שונים של סרטן. התרכובות החיוניות שבגזר מתמוססות בשמן ולכן כדי להפיק מהן את המרב מומלץ לצלות את הירק בשמן בריא. המתכון שלפניכם יאפשר לכם לעשות זאת וליצור חטיף בריא וממכר במיוחד.
לפטרוזיליה סגולות רבות – היא מסייעת לרפא מחלות לב וכליות, עוזרת לפתור בעיות בעיכול ואפילו מצמצת את הסיכון לסרטן. עם זאת, יש לה גם חיסרון בולט – טעמה הדומיננטי גורם לכך שברוב המקרים משתמשים רק בכמות קטנה שלא תאפשר את ניצול מלוא הסגולות שלה. הטאג'ין הוא מאכל מסורתי שמזוהה עם המטבח המרוקאי ומאפשר להשתמש ללא חשש בכמויות ניכרות של פטרוזיליה. הטאג'ין מכיל טעמים חזקים ומגוונים שלצד תרומתם לשיפור הבריאות יוצרים חוויה של אוכל נהדר.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: