לפטרוזיליה סגולות רבות – היא מסייעת לרפא מחלות לב וכליות, עוזרת לפתור בעיות בעיכול ואפילו מצמצת את הסיכון לסרטן. עם זאת, יש לה גם חיסרון בולט – טעמה הדומיננטי גורם לכך שברוב המקרים משתמשים רק בכמות קטנה שלא תאפשר את ניצול מלוא הסגולות שלה. הטאג'ין הוא מאכל מסורתי שמזוהה עם המטבח המרוקאי ומאפשר להשתמש ללא חשש בכמויות ניכרות של פטרוזיליה. הטאג'ין מכיל טעמים חזקים ומגוונים שלצד תרומתם לשיפור הבריאות יוצרים חוויה של אוכל נהדר.
אופן הכנת המתכון לדג סול:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
שמנו כלי אפייה עם מכסה או מחבת מתאימה לתנור במעט שמן זית והניחו בצד. יש לבחור בכלי רחב מספיק שיאפשר את הנחת רצועות הפילה בשכבה אחת ולא אחת על השנייה.
-
צקו כף של שמן זית למחבת קטנה וחממו על אש בינונית. כשהשמן חם, הוסיפו למחבת את חתיכות הבצל ובשלו למשך 5 דקות. לאחר מכן הסירו את המחבת מהאש והוסיפו פטרוזיליה ופלפל. הניחו את המחבת בצד.
-
יבשו את רצועות הפילה באמצעות מגבות נייר והניחו אותן על משטח ישר. פזרו מעליהם את תכולת המחבת ולאחר מכן הניחו את רצועות הפילה המתובלות בתוך כלי האפייה שהכנתם מראש. הכניסו גם את חתיכות הלימון והזיתים ולבסוף את שמן הזית שנותר ותבלו במעט פפריקה.
-
כסו את הכלי במכסה, הכניסו לתנור למשך 20 דקות והגישו מיד. מומלץ להגיש עם קוסקוס או אורז.
מקור: שפרה רבינוב