header

מתכון לדג צלוי ברוטב לימון

ישנם מתכונים רבים של דגים המשלבים רטבי לימון למיניהם, אבל המנה הזו היא אולי המוצלחת מכולן. השילוב של מרכיבי המנה, שמקורה בוולנסיה שבספרד, יוצרים חיבור מיוחד שיגרום לכל הסועדים לבקש עוד וליהנות מהרוטב שלה עד תום.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדג צלוי ברוטב לימון מקור תמונה: tastemade
רכיבים לדג ברוטב לימון:
שמן זית - ½ כוס (לטיגון, פחות או יותר לפי הצורך)
דג לוקוס - 4 פילטים (או דג לבן אחר)
שן שום - 1 (גדולה, כתושה)
מיץ לימון - 2 כפות
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
יין לבן - 1 כוס (יבש)
צלפים - 2 כפות (מסוננים ושטופים)
לימון - 1 (פרוס, לקישוט - לא חובה)
אופן הכנת הדג ברוטב לימון:
  1. חממו מחבת גדולה, עדיף בעלת תחתית עבה, מעל חום בינוני-גבוה וצקו מעט משמן הזית.
  2. כאשר השמן חם אך לא רותח, הכניסו את פרוסות (פילטים) הדג אל המחבת על הצד עם העור וטגנו עד להזהבה. בסיום הפכו לצד שני והזהיבו גם אותו.
  3. בינתיים, כאשר הדג במחבת, ערבבו בקערה בינונית גרידת לימון, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל.
  4. לאחר שהדג קיבל גוון זהוב בשני הצדדים, הוסיפו את תערובת הלימון והשום אל המחבת עם הדג תוך יציקת היין הלבן, והפכו את הדגים לצד השני.
  5. הניחו לרוטב להצטמצם על להבה נמוכה עד שהוא נעשה סמיך מעט.
  6. לאחר שהרוטב הסמיך, הוסיפו את הצלפים וערבבו מעט.
  7. כבו את האש וסדרו את הדגים על צלחות, צקו מעט מהרוטב על כל פרוסת דג, פזרו פרוסות לימון והגישו לצד תפוחי אדמה צלויים או אורז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.