ישנם מתכונים רבים של דגים המשלבים רטבי לימון למיניהם, אבל המנה הזו היא אולי המוצלחת מכולן. השילוב של מרכיבי המנה, שמקורה בוולנסיה שבספרד, יוצרים חיבור מיוחד שיגרום לכל הסועדים לבקש עוד וליהנות מהרוטב שלה עד תום.
מקור תמונה:
tastemade
אופן הכנת הדג ברוטב לימון:
-
חממו מחבת גדולה, עדיף בעלת תחתית עבה, מעל חום בינוני-גבוה וצקו מעט משמן הזית.
-
כאשר השמן חם אך לא רותח, הכניסו את פרוסות (פילטים) הדג אל המחבת על הצד עם העור וטגנו עד להזהבה. בסיום הפכו לצד שני והזהיבו גם אותו.
-
בינתיים, כאשר הדג במחבת, ערבבו בקערה בינונית גרידת לימון, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל.
-
לאחר שהדג קיבל גוון זהוב בשני הצדדים, הוסיפו את תערובת הלימון והשום אל המחבת עם הדג תוך יציקת היין הלבן, והפכו את הדגים לצד השני.
-
הניחו לרוטב להצטמצם על להבה נמוכה עד שהוא נעשה סמיך מעט.
-
לאחר שהרוטב הסמיך, הוסיפו את הצלפים וערבבו מעט.
-
כבו את האש וסדרו את הדגים על צלחות, צקו מעט מהרוטב על כל פרוסת דג, פזרו פרוסות לימון והגישו לצד תפוחי אדמה צלויים או אורז.