המתכון הבא הוא ההוכחה שהסלמון לא סתם ידוע כמלך מנות הדג, וזאת מכיוון שמעבר לוויטמינים והאומגה 3 שהוא מכיל, אפשר להוסיף לו רק מעט פלחי הדרים וטימין וליהנות ממנה שהיא חגיגה אמיתית. נסו את המתכון הפשוט והטעים הזה ותיהנו מאחת ממנות הדג המענגות והנימוחות שטעמתם, שתרצו להכין ולאכול בכל הזדמנות!
אופן הכנת הסלמון:
-
חממו את התנור מראש על 190 מעלות והניחו את הסלמון על תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה.
-
זלפו על הסלמון שמן ותבלו במלח ופלפל. לאחר מכן פזרו את חתיכות התפוזים, הלימונים ואת גבעולי הטימין מסביב לדג.
-
הכניסו את הסלמון לתנור ואפו אותו עד שיאבד משקיפותו, בין 25-20 דקות לערך.
-
העבירו את הסלמון בזהירות למגש, ופזרו כפי שתבחרו את פירות ההדר והטימין.
מקור: משה.י