שילוב של אורז עם דג סלמון וברוקולי הוא מוכר ומתבקש, אך המתכון שלפניכם ללא ספק יפתיע אתכם בטעמו העדין והמרקם הנימוח שלו. הפתעה נוספת היא אופן ההכנה הפשוט והידידותי שעושה לנו חשק להכין אותו כבר עכשיו! אז למה אתם מחכים? היכנסו אל המטבח שלכם ופנקו את יקירכם במנה שתגרום להם להתאהב בכם מחדש.
אופן הכנת הדג סלמון ואורז:
-
הפעילו את התנור על מצב צלייה.
-
הכניסו אל תוך קערה קטנה סוכר ורוטב סויה, ערבבו היטב והניחו בצד.
-
הכינו את האורז לפי ההוראות המופיעות על האריזה, הוסיפו את הברוקולי כ-3 דקות לפני שהאורז מסיים להתבשל וערבבו אותם היטב. בשלו את האורז והברוקולי עד שהשני יתרכך, ולבסוף ערבבו היטב עם מזלג.
-
הניחו את חתיכות הסלמון על תבנית אפייה לא שטוחה, טפטפו מעליהן שמן ותבלו עם פלפל ומלח.
-
צלו את הסלמון בתנור עד שיאבד מצבעו הבהיר, כ-10-8 דקות לערך. כשיישארו 2 דקות לתום הצלייה, זלפו מעל הדגים כחצי מכמות תערובת רוטב הסויה.
-
לבסוף, חלקו את האורז והברוקולי לצלחות הגשה, הוסיפו את הסלמון והגישו יחד עם רוטב הסויה שנותר.
מקור: משה.י