header

מתכון לסלמון מזוגג עם אורז וברוקולי

שילוב של אורז עם דג סלמון וברוקולי הוא מוכר ומתבקש, אך המתכון שלפניכם ללא ספק יפתיע אתכם בטעמו העדין והמרקם הנימוח שלו. הפתעה נוספת היא אופן ההכנה הפשוט והידידותי שעושה לנו חשק להכין אותו כבר עכשיו! אז למה אתם מחכים? היכנסו אל המטבח שלכם ופנקו את יקירכם במנה שתגרום להם להתאהב בכם מחדש.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלמון מזוגג עם אורז וברוקולי
רכיבים לדג סלמון ואורז:
סוכר חום - ¼ כוס
רוטב סויה - 2 כפות (מומלץ דל נתרן)
אורז לבן - 1 כוס (לא מבושל)
ברוקולי - 1 ראש (קצוץ, כ-2 כוסות לערך)
פילה סלמון - 4 (פרוסות עבות, ללא עור)
שמן זית - 1 כף
מלח גס - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת הדג סלמון ואורז:
  1. הפעילו את התנור על מצב צלייה.
  2. הכניסו אל תוך קערה קטנה סוכר ורוטב סויה, ערבבו היטב והניחו בצד.
  3. הכינו את האורז לפי ההוראות המופיעות על האריזה, הוסיפו את הברוקולי כ-3 דקות לפני שהאורז מסיים להתבשל וערבבו אותם היטב. בשלו את האורז והברוקולי עד שהשני יתרכך, ולבסוף ערבבו היטב עם מזלג.
  4. הניחו את חתיכות הסלמון על תבנית אפייה לא שטוחה, טפטפו מעליהן שמן ותבלו עם פלפל ומלח.
  5. צלו את הסלמון בתנור עד שיאבד מצבעו הבהיר, כ-10-8 דקות לערך. כשיישארו 2 דקות לתום הצלייה, זלפו מעל הדגים כחצי מכמות תערובת רוטב הסויה.
  6. לבסוף, חלקו את האורז והברוקולי לצלחות הגשה, הוסיפו את הסלמון והגישו יחד עם רוטב הסויה שנותר.
מקור: משה.י
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.