ההשראה למתכון זה הגיעה מיפן, ארץ הסושי והדגים. מומלץ במיוחד לטבול את הכדורים ברוטב סויה, אך ניתן לאכול אותם גם כך. הילדים יהנו לנשנש את הכדורים עם הידיים!
אופן הכנת הכדורי אורז:
-
שטפו את האורז היטב ובשלו אותו בסיר עם 2 כוסות ומים ומעט חומץ אורז, על פי הוראות היצרן.
-
סדרו נייר אפייה על תבנית, העבירו אליה את האורז. בעזרת מזלג, מעכו את האורז וצרו ממנו שכבה אחידה. המתינו במשך שעה, עד שיתקרר.
-
מעכו יחד את האבוקדו ומיץ הלימון.
-
הרטיבו את הידיים וחלקו את האורז ל-16 חלקים שווים וצרו מהם צורת עיגול.
-
העבירו כפית מתערובת האבוקדו אל כל עיגול אורז, והוסיפו אליו חתיכת גזר, מלפפון וסלמון.
-
סגרו את עיגול האורז וצרו ממנו צורת כדור. גלגלו את הכדורים בשומשום, והכניסו לקירור למשך שעה.
-
מומלץ להגיש לצד רוטב סויה.
מקור: ניר ברעם