אנשים שמחפשים מתכונים בריאים באינטרנט יכולים בקלות למצוא מגוון של אפשרויות, אבל מתכון בריא, טעים, פשוט ועשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3, זה כבר קצת יותר מאתגר. אנחנו כאן כדי לעזור לכם בנושא, עם מתכון קל לסלמון אפוי בציפוי פריך ש"דורש" מעט ומעניק בחזרה המון. יש הרבה מאוד סיבות לנסות את המתכון הזה, החל מהציפוי הפריך שמעניק לגוף את היתרונות הבריאותיים של אגוזי מלך בנוסף לאלו של הסלמון, ועד לרוטב והתיבול העשירים בטעמים. אם אתם רוצים לשדרג את ארוחת הערב שלכם או להפתיע אורחים במנת סלמון בריאה, מיוחדת וטעימה, אתם לא צריכים לחפש יותר בשום מקום!
רכיבים לסלמון בציפוי פריך:
אופן הכנת סלמון בציפוי פריך:
-
חממו מראש תנור ל-220 מעלות ורפדו מגש אפייה או תבנית עם נייר אפייה.
-
ערבבו בקערה קטנה חרדל, שום, גדירת ומיץ לימון, רוזמרין, דבש, מלח ופלפל אדום לחריפות אם תרצו.
-
בקערה קטנה נפרדת, ערבבו את פירורי הפנקו, אגוזי המלך ושמן זית.
-
סדרו את נתחי הסלמון על נייר האפייה ומרחו אותם בתערובת החרדל בצורה אחידה.
-
פזרו באופן שווה פירורי פנקו ואגוזים על כל הסלמון, הדקו קלות לדג ורססו קלות בשמן בישול.
-
הכניסו לתנור לבישול של 8-12 דקות, בהתאם לעובי הדג ומידת העשייה הרצויה.
-
הוציאו מהתנור, קשטו עם פטרוזיליה ולימון, והגישו. בתיאבון!