מנת דג סלמון טעימה ומזינה לא חייבת להיות סיפור גדול – לא מוכרחים להצטייד בתנור משוכלל או במחבת צלייה מיוחדת עבורה. המנה הזו יכולה לצאת מעולה גם אם תכינו אותה בטוסטר אובן הביתי הוותיק שלכם, והיא תמלא את ארוחת הצהריים או הערב שלכם בכל טוב. אם תוסיפו לה ציפוי אגוזי מלך ושיבולת שועל כמו שתמצאו במתכון הבא, אתם בכלל תשדרגו את הערך התזונתי שלה פי כמה.
רכיבים לפילה סלמון בציפוי שיבולת שועל ואגוזי מלך:
אופן הכנת הפילה סלמון בציפוי שיבולת שועל ואגוזי מלך:
-
חממו את טוסטר האובן מראש ל-200 מעלות.
-
הניחו את נתחי פילה הסלמון על תבנית אפייה ובזקו עליהם פלפל ומלח לפי הטעם.
-
ערבבו יחד את 2 הרכיבים הנותרים. חצו את התערובת ולחצו אותה על גבי כל אחד מהנתחים.
-
אפו בטוסטר אובן במשך 12-15 דקות או עד שהדג מקבל מרקם שמתפורר בקלות עם מזלג.
-
הוציאו מטוסטר האובן והגישו לשולחן. בתיאבון!