נתחי סלמון אפויים תמיד יכולים להיות מעדן מלכים, ואם אתם מכינים אותם לכבוד מישהו שאתם אוהבים – הטעם כנראה רק ישתדרג. אם אתם רוצים להפוך את המנה לחגיגת טעמים וצבעים אמיתית – כל מה שאתם צריכים לעשות זה פשוט להכין ולהגיש את נתחי הסלמון בנוסח יווני, כפי שתלמדו לעשות מהמתכון הנהדר הבא:
מקור תמונה:
Delish
רכיבים למתכון לסלמון יווני:
אופן הכנת המתכון לסלמון יווני:
-
חממו מראש תנור ל-190 מעלות.
-
בקערה גדולה ערבבו יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הכתוש, האורגנו ושבבי הצ'ילי. תבלו עם פלפל שחור, הוסיפו פנימה את קוביות גבינת הפטה והמשיכו לערבב עד שהמרינדה מכסה את הקוביות. הכניסו את הקערה למקרר לכ-10 דקות.
-
סדרו את פרוסות הלימון והבצל הסגול על תחתית תבנית בישול גדולה. הניחו עליהן את נתחי פילה הסלמון, כשהצד מכוסה העור פונה כלפי מטה. תבלו במלח ופלפל ואפו בתנור למשך כ-18-20 דקות.
-
בזמן שהדג בתנור, הוסיפו לקערת קוביות הפטה את העגבניות, הזיתים, המלפפונים, הבצל הסגול הקצוץ והשמיר, וערבבו בעדינות.
-
הוציאו את נתחי הסלמון האפויים מן התנור, הניחו אותם בצלחת הגשה, הניחו עליהם את פרוסות הלימון והבצל הסגול מתחתית תבנית האפייה, פזרו על הכל את סלט הפטה והגישו. בתיאבון!