מחפשים מנת סלמון נהדרת? מצאנו עבורכם מתכון משובח, שמשלב בינה לבין מרכיב נוסף שרבים אוהבים, פטריות! ומעבר לטעם הנהדר של הרכיבים האלה יש להם יתרון נוסף – הם מקור מצוין לוויטמין D, כאשר ב-100 גרם סלמון תמצאו 526 יב"ל, ובאותה כמות של פטריות יש 7 יב"ל. אז קדימה, הכינו לעצמכם מנת סלמון נהדרת ומיוחדת שתהפוך כל סעודה לחגיגה!
מקור תמונה:
bbc
רכיבים למתכון לסלמון עם פטריות וברוקולי:
אופן הכנת המתכון לסלמון עם פטריות וברוקולי:
-
חממו מראש תנור ל-160-180 מעלות.
-
שמנו מעט תבנית אפייה, והניחו בתוכה את פילה הסלמון.
-
שפכו מעל הסלמון את מיץ הלימון ומעט שמן זית, בזקו את שבבי הצ'ילי והפפריקה, ותבלו עם המלח והפלפל השחור.
-
אפו את הדג למשך כ-10 דקות, או עד שהוא יאפה לחלוטין.
-
בינתיים, חממו את כף שמן הזית שנותרה בתוך מחבת טיגון.
-
הוסיפו למחבת את הפטריות וטגנו אותן למשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב.
-
הוסיפו למחבת את הברוקולי והמשיכו לטגן עד למידת העשייה המועדפת עליכם.
-
הכניסו למחבת גם את השום והמשיכו לטגן לדקה נוספת. לאחר מכן הוסיפו את הפטרוזיליה והמשיכו לטגן עוד קצת.
-
כשהסלמון יהיה מוכן, הוציאו אותו לצלחת והוסיפו את תערובת הפטריות. שיהיה בתיאבון!