header

מתכון לפסטה עם סלמון מעושן

לפעמים כשקצת נמאס מהפסטה הרגילה, כיף להכין אותה בצורה קצת שונה ומיוחדת. המתכון הבא משלב דג סלמון מעושן, אך אפשר כמובן להמיר אותו בדגים טריים ולבשל את הפסטה האהובה עליכם - כל צורת פסטה שרק תרצו. אז חממו את המחבת והתחילו לבשל... אופן ההכנה קל, פשוט ולא מצריך יותר מידי פעולות והכנות, בסופו מתקבלת פסטה צבעונית, טעימה להפליא שאפשר לאכול גם קרה וגם חמה, ומתאימה לכל זמן בגלל שהיא ממש קלילה ומשתלבת היטב בכל ארוחת צהריים או ערב.

פסטה עם סלמון מעושן

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פסטה עם סלמון מעושן:

חציל: מומלץ לקלף את החציל אך לא חובה, הקליפה בקרוב המקרים נשארת קשה ולא מהנה לאכילה. כדי להוציא מהחציל את המרירות אפשר לחתוך אותו לרצועות לפזר מלח ולהשרות כ-10 דקות לפני הטיגון. 

בטטה: את הבטטה אפשר גם לחתוך לרצועות כמו את החציל, אני מעדיפה לחתוך אותה דק בעזרת קולפן ולהקפיץ במחבת, דרך זאת מקצרת תהליכים והבטטה יוצאת פריכה וטעימה. אם בחרתם לחתוך לרצועות מומלץ לבשל קודם בסיר עם מים רותחים, או להכניס לתנור. טיגון המהיר לא יהפוך אותה לרכה ומוכנה לאכילה אם היא חתוכה בצורה עבה.

לימון כבוש: אינו רכיב חובה, אפשר להשתמש גם בלימון רגיל כגרידת לימון או להוסיף מיץ לימון. פחות מומלץ להוסיף חתיכות לימון טרי כי הן עלולות להיות מרות (מניסיון).

פטרוזיליה: את הפטרוזיליה אפשר להחליף בכוסברה או לשלב גם וגם.

חרדל דיז'ון: אפשר להמיר את הדיז'ון בחרדל רגיל, או ברוטב אלף האיים.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לפסטה עם סלמון מעושן
רכיבים לפסטה עם סלמון מעושן:
סלמון מעושן - 100 גרם (חבילה שלמה)
פסטה - 250 גרם (חצי חבילה)
בטטה - 1
חציל - 1
לימון כבוש - 1-2 כפיות
כרוב כבוש - 2 כפות
פטרוזיליה - חופן עלים (ללא הגבעולים)
רוטב סויה - 3 כפות
שמן זית - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת פסטה עם סלמון מעושן:
  1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים מחבת שטוחה ועמוקה עם מעט שמן זית.
  3. מקלפים את החציל, חותכים לרצועות דקות ומוסיפים למחבת. מזלפים מעל מעט שמן זית , מוסיפים מלח ולימון ומערבבים מדי פעם בעזרת כף עץ, כדי שהחציל לא ידבק למחבת. preperation
  4. קולפים את הבטטה, פורסים דק בעזרת קולפן, ומוסיפים למחבת, ממשיכים לערבב מידי פעם. preperation
  5. מוסיפים למחבת לימון וכרוב כבושים. preperation
  6. מוסיפים למחבת: זילוף נוסף של שמן זית, ואת הסויה, חרדל הדיז'ון, המלח והפלפל. מערבבים ומטגנים עד שהירקות מוכנים והטעמים מתמזגים. preperation
  7. חותכים גס את הפטרוזיליה והסלמון המעושן, מוסיפים לתערובת הפסטה והירקות מערבבים, ומגישים חם או קר בצלחת עמוקה. preperation
טיפ השף:
לשדרוג המתכון והפיכתו לחלבי, אפשר להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.