לפעמים כשקצת נמאס מהפסטה הרגילה, כיף להכין אותה בצורה קצת שונה ומיוחדת. המתכון הבא משלב דג סלמון מעושן, אך אפשר כמובן להמיר אותו בדגים טריים ולבשל את הפסטה האהובה עליכם - כל צורת פסטה שרק תרצו. אז חממו את המחבת והתחילו לבשל... אופן ההכנה קל, פשוט ולא מצריך יותר מידי פעולות והכנות, בסופו מתקבלת פסטה צבעונית, טעימה להפליא שאפשר לאכול גם קרה וגם חמה, ומתאימה לכל זמן בגלל שהיא ממש קלילה ומשתלבת היטב בכל ארוחת צהריים או ערב.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פסטה עם סלמון מעושן:
חציל: מומלץ לקלף את החציל אך לא חובה, הקליפה בקרוב המקרים נשארת קשה ולא מהנה לאכילה. כדי להוציא מהחציל את המרירות אפשר לחתוך אותו לרצועות לפזר מלח ולהשרות כ-10 דקות לפני הטיגון.
בטטה: את הבטטה אפשר גם לחתוך לרצועות כמו את החציל, אני מעדיפה לחתוך אותה דק בעזרת קולפן ולהקפיץ במחבת, דרך זאת מקצרת תהליכים והבטטה יוצאת פריכה וטעימה. אם בחרתם לחתוך לרצועות מומלץ לבשל קודם בסיר עם מים רותחים, או להכניס לתנור. טיגון המהיר לא יהפוך אותה לרכה ומוכנה לאכילה אם היא חתוכה בצורה עבה.
לימון כבוש: אינו רכיב חובה, אפשר להשתמש גם בלימון רגיל כגרידת לימון או להוסיף מיץ לימון. פחות מומלץ להוסיף חתיכות לימון טרי כי הן עלולות להיות מרות (מניסיון).
פטרוזיליה: את הפטרוזיליה אפשר להחליף בכוסברה או לשלב גם וגם.
חרדל דיז'ון: אפשר להמיר את הדיז'ון בחרדל רגיל, או ברוטב אלף האיים.