הסביצ'ה הוא מאכל המורכב מדגים נאים המושרים במיץ לימון או חומץ עם בצל. המנה המסורתית ומעוררת התיאבון מגיעה אלינו הישר מפרו שבדרום אפריקה, והיא בדרך כלל מכילה דגים או פירות ים. חומציות הלימון או החומץ הם אלה המעניקים לה מעין "בישול" והופכים אותה למוכנה וראויה למאכל. במנה הקלאסית נהוג להשתמש בלימון ליים, אך גם לימון רגיל יעניק טעם מיוחד וטעים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סביצ'ה דניס:
דג: כל דג עסיסי ועב בשר מתאים: דניס, לברק, בס, מוסר, לוקוס או פלמידה, ואפשר גם להשתמש בטונה או בדג סלמון. חשוב מאוד לבחור בדג טרי ובשרני ולא בדג קפוא, שכן ההבדל במרקם ובטעם יהיו מורגשים, וחבל! לפני החיתוך מומלץ למרוח את הדג במעט שמן זית כדי להעשיר את הטעם, אך לא חובה. בקשו מהמוכר דג מפולט ללא עצמות ועור, ובבית פשוט חתכו אותו בגודל הרצוי בעזרת סכין חדה.
פלפל צ'ילי אדום: אינו רכיב חובה, ואפשר להחליף אותו בחלפיניו, או בפלפל אדום/ירוק לא חריפים.
עגבניות שרי: את עגבניות השרי אפשר להחליף בעגבנייה גדולה, בשלה ומתוקה, חתוכה לקוביות.
להעשרת המנה: אפשר להוסיף מלפפון קצוץ דק
פטרוזיליה: אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה, נענע ואפשר להוסיף גם וגם.