פשטידת האפונה והגזר אהובה במיוחד על הילדים. היא רכה, עסיסית ועשירה בטעמים, וכשהיא מוגשת כפשטידה אישית אפילו עוד יותר. אופן ההכנה קל, מהיר ופשוט, והיא משתלבת נהדר לצד מנה בשרית, בארוחת הבוקר או בארוחת הערב, ואפשר להוסיף לתוכה שלל ירקות שיעשירו את הטעם שלה כמו ברוקולי או כרובית, ולהפוך אותה לעוד יותר בריאה וטעימה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מיני פשטידות עם אפונה וגזר:
קמח: אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח כוסמין או קמח מלא, וכמובן שצריך להתאים את כמות המים לפי סוג הקמח.
אבקת אפייה: אפשר החליף את אבקת האפייה בקמח תופח במקום קמח + אבקת אפייה.
אפונה וגזר: מומלץ לבשל את האפונה והגזר לפני ההכנסה לאפייה על מנת שיהיו רכים. אפשר להשתמש בתערובת קפואה, בתערובת מקופסת שימורים או בירקות בטריים, לבחירתכם.
תפוח האדמה: אינו רכיב חובה במתכון, אך הוא מעשיר את המנה ומוסיף מרקם מיוחד לפשטידה. גם אותו, כמו את האפונה והגזר, מומלץ לבשל לפני כדי שלא יהיה קשה ונא. אפשר לחתוך אותו לקוביות קטנות ולהוסיף לבלילה, ואפשר למעוך כמו פירה.
פטרוזיליה יבשה: ניתן להחליף את הפטרוזיליה בפטרוזיליה טרייה, להמיר בכוסברה, או לשלב את שניהם יחד.
תבניות מאפינס: ניתן לאפות בתבניות מאפינס או בתבנית אינגליש קייש.