header

מתכון לאפונה וגזר ברוטב עגבניות

הדרך הכי טובה לשחרר שיר חמוד שנדבק כמו: 'אפונה וגזר ישבו במקרר ויחד עם בטטה התחילו לקטר...' של גידי גוב (תנו לגדול בשקט), היא להכין תבשיל אפונה וגזר ברוטב עגבניות טעים, בריא ומזין. השילוב בין שני המרכיבים יוצר מנה מלאת סיבים תזונתיים, ברזל, אבץ, סידן, פחמימות מורכבות וחלבון, ואופן ההכנה קל, כשאפשר גם לקצר תהליכים אם לא משתמשים ברכיבים טריים (ההסבר בהמשך). התבשיל מתאים להגשה עם אורז לבן, קוסקוס, קינואה ואפילו עם פסטה, ואפשר גם להכין אותו יחד עם הקציצות או העוף בסיר ולעשות ארוחה משגעת בסיר אחד.

מתכון לאפונה וגזר ברוטב עגבניות: אפונה וגזר

כמה דרכים להכנת המנה וקיצור תהליך ההכנה:

הדרך הראשונה - שימוש בירקות טריים. מקלפים את הגזר, מגרדים אותו או חותכים לקוביות, ומתחילים בתהליך ההכנה בסיר דווקא איתו, כי לוקח לו הרבה יותר זמן להתרכך מאשר לאפונה. לאחר מכן ממשיכים עם האפונה.

הדרך השנייה - לקט ירקות קפואים. ניתן למצוא היום ברשתות השיווק מגוון רחב של מוצרים מסוג זה, מעולים ולא פחות טובים מהטריים. אין צורך בהפשרת הירקות לפני ההכנה, פשוט "זורקים" לסיר ומערבבים.

והדרך השלישית והפחות מומלצת - לקט אפונה וגזר משימורים. גם דרך זו, כמו הקודמת, תקצר את תהליך ההכנה, אך חשוב לזכור לא לבשל יתר על המידה את התבשיל כי הירקות במקרה הזאת כבר רכים, דבר שיגרום לתבשיל להיות יותר מידי רך ופחות מהנה לאכילה. (אני אישית פחות אוהבת את טעמם של ירקות אלו ומעדיפה להשתמש בירקות הקפואים).

טיפים לשדרוג המנה:

להעשרת הטעם: לפני הוספת המים ניתן להוסיף חצי כוס עגבניות מרוסקות, או קוביות עגבניות.

להעשרת התבשיל: אפשר להוסיף תירס או גרגירי חומוס מבושלים.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לאפונה וגזר ברוטב עגבניות
רכיבים לאפונה וגזר:
אפונה - 2 כוסות (טרייה / קפואה / משימורים)
גזר - 2 (קלופים / קפואים)
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קלוף וקצוץ)
שיני שום - 2 (קלופות וכתושות)
רסק עגבניות - 100 גרם
מלח - ½ כפית
כמון - ½ כפית
פלפל שחור - ¾ כפית
מים - 1 כוס
שמיר קצוץ - כמה גבעולים (או פטרוזיליה, לא חובה)
אופן הכנת אפונה וגזר:
  1. מחממים סיר עם שמן זית.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  3. מקלפים את הגזרים וחותכים לקוביות קטנות או מגרדים בפומפייה, ומוסיפים לסיר. אם החלטתם להשתמש בתערובת אפונה וגזר קפואה (או משימורים), הוסיפו אותה לסיר כפי שהיא וערבבו עד להפשרה.
  4. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כמה שניות.
  5. מוסיפים את האפונה, מתבלים עם מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מחלישים את להבת האש לבינונית, ומבשלים עם מכסה סגור כ-20 דקות עד שהאפונה והגזר רכים והרוטב מצטמצם.
  7. מגישים כתוספת לקציצות, או מעל אורז לבן.
טיפ השף:
לשדרוג המנה ניתן להשתמש בגזר גמדי חתוך לפרוסות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.