אלו צ'אנה צ'אט (Aloo Chana Chaat) היא מנת רחוב פופולרית מהמטבח ההודי ואחד מהסלטים הכי אהובים במדינה. הסלט מבוסס בעיקר על תפוחי אדמה מבושלים (אלו) וחומוס (צ'אנה), מתובלים בתבלינים, תוספות ורטבים מוכרים מהמטבח ההודי. התוצאה היא שילוב מרענן של טעמים רך ועשיר שכיף להכניס לפה ולאכול. זהו סלט שתוכלו להגיש כתוספת לארוחה חמה או כמנה קלה ומרעננת בפני עצמה, והוא מתאים במיוחד למי שרוצה להתנסות בפשטות המיוחדת של המטבח ההודי.
רכיבים לסלט תפוחי אדמה וחומוס בסגנון הודי:
אופן הכנת סלט תפוחי אדמה וחומוס בסגנון הודי:
-
בשלו את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עד שניתן להחדיר לתוכם סכין בקלות. כבו את האש, שטפו במים קרים והמתינו עד שתפוחי האדמה יתקררו כדי להתחיל בהכנת המנה.
-
המיסו את משחת התמרינדי במים החמים עד להתמוססות מלאה, והשאירו בצד.
-
קלפו וחיתכו את תפוחי האדמה לקוביות בגודל בינוני-קטן. העבירו לקערה גדולה והכניסו גם את גרגרי החומוס, ¾ מכמות הבצל הקצוץ, פלפל חריף וחצי מכמות הכוסברה הקצוצה.
-
הוסיפו את כל התבלינים: כמון, כוסברה טחונה, גראם מסאלה, מלח ואבקת צ'ילי, יחד עם מיץ הלימון וסירופ התמרינדי (כ-4–5 כפות).
-
ערבבו היטב, טעמו ותקנו תיבול – סוכר, מלח או תמרינדי לפי טעמכם.
-
לסיום, פזרו מעל שאר הבצל הקצוץ והכוסברה. ניתן לקרר להגשה במועד מאוחר או להגיש בטמפרטורת החדר. רצוי להגיש לצד פלחי לימון או ליים.
טיפ השף:
ניתן להמיר את הסוכר במתכון ב-2-3 כפות של רימונים, שהם תוספות מוכרת ואהובה מאוד לאלו צ'אנה צ'אט.