זה תמיד טוב להכיר מתכון עם מעט רכיבים למנה בריאה שאתם יכולים להכין לעצמכם בכל עת וגם באירועים מיוחדים כדי לפנק את כל בני המשפחה והחברים שלכם. לכן אנחנו בטוחים שתשמחו לנסות את סלט העדשים הזה, שמכיל רק 6 רכיבים וקל מאוד להכין אותו מתי שרק רוצים. הכמויות במתכון מיועדות למנה אישית, אך ניתן להכפיל ואף לשלש אותן כדי להכין סלט גדול ומשביע לארוחות גדולות ואירועים מיוחדים. את תשמחו להכין ולאכול את הסלט הזה שוב ושוב מפני שהוא לא רק כולל שילוב טעמים ומרקמים שעושה חגיגה בפה, הוא גם בריא מאוד מעניק לגוף שפע של רכיבים מזינים חשובים!
אופן הכנת סלט עדשים:
-
בשלו את העדשים במים עד שהן מתרככות בהתאם להוראות שעל האריזה ואז הניחו בצד לקירור.
-
אחרי שהעדשים התקררו ולקראת מועד הגשת הסלט, התחילו בהכנת שאר הרכיבים: שטפו את תערובת העלים אם יש בכך צורך, חיתכו עלים גדולים במידה חריגה, פוררו את גבינת הפטה וחיתכו לפרוסות את 2 חצאי תפוח העץ.
-
אחרי שסיימתם עם ההכנות, ניתן להעביר את תערובת העלים הירוקים לקערה ולפזר מעל את כל שאר רכיבי הסלט, למעט חצי מפרוסות תפוח העץ.
-
ערבבו היטב, טעמו ותקנו תיבול אם יש צורך, בעזרת תוספת של חומץ, שמן זית, גבינת פטה או כל תבלין רצוי אחר.
-
ערבבו שנית במידת הצורך והגישו יחד עם פרוסות תפוחי העץ שנותרו לצד המנה.