פריכות של סלרי, עדשים שמספקות מנה בריאה של חלבון ורכות, מתיקות של תמרים וקראנץ' של שקדים עשירים בסידן ושמנים בריאים - בסלט המפתיע הזה יש משהו בשביל כולם! הוא אמנם בהחלט לא שגרתי, לפחות ככה זה היה בבית שלי, אך אחרי שהכנתי אותו מספר פעמים הוא הפך ל"אורח" רצוי מאוד על כל שולחן ואחת מהמנות הראשונות שנגמרות בכל ארוחה. נסו אותו בעצמכם ותוכלו להוסיף שדרוג טעים ובריא לכל מנה עיקרית שתכינו.
רכיבים למתכון לסלט עדשים, סלרי ותמרים:
אופן הכנת המתכון לסלט עדשים, סלרי ותמרים:
-
בשלו ¾ כוס עדשים בסיר בינוני עם 3 כוסות מים ומעט מלח. הביאו לרתיחה ואז כסו ובשלו על אש נמוכה עד שהם מתרככים - 20-25 דקות בהתאם לגודל וסוג העדשים.
-
אחרי שהעדשים התבשלו והתקררו, החלו להכין את כל שאר רכיבי הסלט.
-
הכניסו לתוך קערת הגשה את כל רכיבי הסלט, רכיבים נוזליים ותיבול בסוף. ערבבו, ותקנו תיבול במידת הצורך.
-
שטפו וקצצו קלות את עלי הסלרי שהשארתם בצד, פזרו מעל הסלט לפי הטעם והגישו לשולחן.