יש הרבה פירות אהובים שמגיעים אלינו בקיץ ושתענוג לאכול בשלל צורות, החל מאבטיח חתוך מקופסה ועד לעוגות מופלאות עם פירות טרופיים. היום נלמד אתכם דרך פשוטה וטעימה להשתמש בפרי שלא תמיד מקבל את הכבוד שמגיע לו, אך אחרי שתטעמו אותו במנה הבאה כנראה שדעתכם עליו תשתנה. מדובר כמובן על הקיווי הירוק והחמוץ-מתוק, שמככב בסלט הזה ומשתלב נהדר עם גבינת הפטה שבו - ממש כמו אבטיח עם בולגרית. זאת יכולה להיות מנה נהדרת לפתיחת כל ארוחה או אפילו כסיומת מתוקה ומפתיעה.
מקור תמונה:
food52.com
אופן הכנת סלט קיווי ופטה:
-
התחילו בלערבב את כל רכיבי הרוטב בקערה ההגשה (אין צורך בכלי נפרד). הכניסו את השמן, מיץ הלימון, השום, הדבש, הזעתר והטחינה וערבבו.
-
הוסיפו את הבצל הסגול וערבבו שוב. הוסיפו גם את הקיווי - אבל אל תערבבו לאחר מכן!
-
חיתכו את המלפפונים לקוביות והוסיפו לקערה יחד עם הפטה המפוררת.
-
אם אתם עומדים להגיש את הסלט, ערבבו כעת את כל הרכיבים ביחד. אם הסלט מיועד להגשה מאוחרת, כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר, ערבבו לפני ההגשה.