header

מתכון לסלט קיווי ופטה

יש הרבה פירות אהובים שמגיעים אלינו בקיץ ושתענוג לאכול בשלל צורות, החל מאבטיח חתוך מקופסה ועד לעוגות מופלאות עם פירות טרופיים. היום נלמד אתכם דרך פשוטה וטעימה להשתמש בפרי שלא תמיד מקבל את הכבוד שמגיע לו, אך אחרי שתטעמו אותו במנה הבאה כנראה שדעתכם עליו תשתנה. מדובר כמובן על הקיווי הירוק והחמוץ-מתוק, שמככב בסלט הזה ומשתלב נהדר עם גבינת הפטה שבו - ממש כמו אבטיח עם בולגרית. זאת יכולה להיות מנה נהדרת לפתיחת כל ארוחה או אפילו כסיומת מתוקה ומפתיעה. 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קיווי ופטה מקור תמונה: food52.com
רכיבים לסלט קיווי ופטה:
שמן זית - 5 כפות
מיץ לימון - 5 כפות (טרי)
דבש - 3 כפות
שיני שום - 1-2 (כתושות)
זעתר - 1 כף
טחינה - ¼ כוס
בצל סגול - 1 (קלוף וקצוץ היטב)
קיווי - 8 (קצת קשיחים ולא בשלים מדי, ללא הקצוות וקצוצים לקוביות בינוניות - רצוי לקלף אך לא חובה)
מלפפונים - 2 בינוניים
גבינת פטה - 200 גרם (מפוררת)
שומשום שחור - 2 כפות (לקישוט, לא חובה)
אופן הכנת סלט קיווי ופטה:
  1. התחילו בלערבב את כל רכיבי הרוטב בקערה ההגשה (אין צורך בכלי נפרד). הכניסו את השמן, מיץ הלימון, השום, הדבש, הזעתר והטחינה וערבבו.
  2. הוסיפו את הבצל הסגול וערבבו שוב. הוסיפו גם את הקיווי - אבל אל תערבבו לאחר מכן!
  3. חיתכו את המלפפונים לקוביות והוסיפו לקערה יחד עם הפטה המפוררת.
  4. אם אתם עומדים להגיש את הסלט, ערבבו כעת את כל הרכיבים ביחד. אם הסלט מיועד להגשה מאוחרת, כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר, ערבבו לפני ההגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.