לא רבים יודעים זאת, אבל סלט תפוחי האדמה הרוסי הומצא על ידי לוסיאן אוליבייה (מכאן מגיע השם), עבור מסעדת הרמיטג' במוסקבה, בשנות ה-60 של המאה ה-20. אם רוצים לשפוט את ההצלחה שלו, הוא מוגש עד היום בכל רחבי העולם. הסלט המקורי מכיל נתחי בשר עם רוטב מיונז, יין לבן, חרדל דיז'ון ושמן זית, אך עם השנים קיבל הסלט הרוסי מגוון גרסאות בשריות וצמחוניות, עם מרכיבים שאפשר למצוא כמעט בכל בית כמו תפוחי אדמה, אפונה ומלפפונים חמוצים.
הכנת הסלט פשוטה וקלה, הדבר היחיד ש"גוזל" קצת זמן הוא בישול תפוחי האדמה, הגזר והביצים הקשות. אך לבסוף מתקבל סלט עשיר בטעמים, שמשתלב נהדר בכל שולחן ויכול להפוך לארוחה בפני עצמה אם משלבים בתוכו מנה עיקרית בשרית או צמחונית/טבעונית.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין סלט אוליבייה:
תפוחי אדמה: את תפוחי האדמה חשוב לבשל לפני הכנת הסלט. מומלץ לבשל אותם כשהם עם הקליפה כדי שצורתם תישמר ויהיה קל אחר כך לחתוך אותם.
ביצים: את הביצים הקשות מומלץ לבשל לדרגת ביצים קשות ולא רכות. ביצים רכות פחות ישתלבו בסלט הנהדר, לבישול מדוייק של ביצים קשות, לחצו כאן.
גזר: את הגזר הרגיל אפשר להחליף בגזר גמדי.
חרדל: להעשרת הטעם אפשר להשתמש בחרדל דיז'ון במקום בחרדל רגיל, או להוסיף לחרדל רגיל תבלין גרגירי חרדל.
אחסון: בקופסה אטומה במקרר, מומלץ שלא לשמור אותו שם יותר מיומיים.