header

מתכון לסלט אוליבייה

לא רבים יודעים זאת, אבל סלט תפוחי האדמה הרוסי הומצא על ידי לוסיאן אוליבייה (מכאן מגיע השם), עבור מסעדת הרמיטג' במוסקבה, בשנות ה-60 של המאה ה-20. אם רוצים לשפוט את ההצלחה שלו, הוא מוגש עד היום בכל רחבי העולם. הסלט המקורי מכיל נתחי בשר עם רוטב מיונז, יין לבן, חרדל דיז'ון ושמן זית, אך עם השנים קיבל הסלט הרוסי מגוון גרסאות בשריות וצמחוניות, עם מרכיבים שאפשר למצוא כמעט בכל בית כמו תפוחי אדמה, אפונה ומלפפונים חמוצים.

הכנת הסלט פשוטה וקלה, הדבר היחיד ש"גוזל" קצת זמן הוא בישול תפוחי האדמה, הגזר והביצים הקשות. אך לבסוף מתקבל סלט עשיר בטעמים, שמשתלב נהדר בכל שולחן ויכול להפוך לארוחה בפני עצמה אם משלבים בתוכו מנה עיקרית בשרית או צמחונית/טבעונית. 

מתכון לסלט אוליבייה: סלט אולבייה

כמה טיפים לפני שנלמד להכין סלט אוליבייה:

תפוחי אדמה: את תפוחי האדמה חשוב לבשל לפני הכנת הסלט. מומלץ לבשל אותם כשהם עם הקליפה כדי שצורתם תישמר ויהיה קל אחר כך לחתוך אותם.

ביצים: את הביצים הקשות מומלץ לבשל לדרגת ביצים קשות ולא רכות. ביצים רכות פחות ישתלבו בסלט הנהדר, לבישול מדוייק של ביצים קשות, לחצו כאן.

גזר: את הגזר הרגיל אפשר להחליף בגזר גמדי. 

חרדל: להעשרת הטעם אפשר להשתמש בחרדל דיז'ון במקום בחרדל רגיל, או להוסיף לחרדל רגיל תבלין גרגירי חרדל. 

אחסון: בקופסה אטומה במקרר, מומלץ שלא לשמור אותו שם יותר מיומיים. 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לסלט אוליבייה
רכיבים לסלט אוליבייה:
תפוחי אדמה - 3 גדולים (מבושלים, חתוכים לקוביות)
גזרים - 3 (מבושלים, חתוכים לקוביות)
ביצים - 5 (מבושלות, קצוצות)
מלפפונים חמוצים - 3 (במי מלח, חתוכים לקוביות)
אפונה - 1 כוס (מבושלת)
מיונז - 1 כוס
חרדל - 1 כף
מלח - ⅓ כפית
פלפל שחור - קורט
אופן הכנת סלט אוליבייה:
  1. שמים ביצים בסיר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מוציאים את הביצים מהמים ונותנים להן להתקרר לגמרי לפני הקילוף.
  2. בסיר גדול שמים תפוחי אדמה שלמים לא קלופים וגזר עם מים ומלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהירקות רכים, כ-20-25 דקות. מוציאים מהמים ומניחים להם להתקרר לגמרי לפני הקילוף.
  3. בסיר עם מים מבשלים את האפונה עד שהיא נהיית רכה, ומסננים מהמים.
  4. מקלפים וחותכים לקוביות קטנות את הביצים, תפוחי האדמה, הגזר והמלפפונים החמוצים, ושמים בקערה גדולה.
  5. בקערית מערבבים: מיונז, חרדל, פלפל, ומערבבים היטב הכל יחד.
  6. יוצקים את הרוטב לקערה הגדולה ומערבבים הכל יחד, טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ותבלינים נוספים.
  7. הגישו את הסלט קר ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
להעשרת הסלט אפשר להוסיף ⅓ כוס תירס מבושל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.