פעמים רבות סלט חצילים על האש עם טחינה הופך להיות הכוכב של הסלטים בשולחן הארוחה. המתכון הזה לא יוצא מן הכלל, והוא כל כך פשוט שאי אפשר לוותר עליו!
למתכונים נוספים מהבלוג אוכל כשר כורדי ומזרחי.
מקור תמונה:
batyad
אופן הכנת הסלט חציל בטחינה:
-
להניח חצילים על האש ולשרוף או להכניס לתנור ולאפות בחום של 200° מעלות בערך כשעה.
-
כשהחצילים מוכנים יש להוריד מהם את הקליפה, להניח במסננת ולהגיר את הנוזלים.
-
לרסק במזלג את החצילים, להוסיף טחינה ושמן זית ולערבב.
-
אפשר להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.
מקור: בתיה דורון