header

מתכון לסלט חציל קלוי ופלפלים ברוטב פיקנטי מהבלוג של שפרה

2 המרכיבים האלה אהובים מאוד על שפרה – חציל ופלפל, יחד עם רוטב שתכינו מקטשופ, סויה וצ'ילי – הסלט יוצא ממש טעים!

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לסלט חציל קלוי ופלפלים ברוטב פיקנטי מהבלוג של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לסלט חציל קלוי:
חצילים - 3 (פרוסים לפרוסות עבות)
שמן זית - לחצילים
פלפלים מתוקים - 4 (צבעוניים פרוסים לרצועות)
שיני שום - 6 (קצוצות)
שמן זית - 2 כפות (לטיגון הפלפלים)
רכיבים לרוטב הפיקנטי:
רוטב סויה - 6 כפות
קטשופ - ½ כוס
סילאן - 3 כפות
רכז רימונים - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט חציל קלוי:
  1. לחמם תנור למצב גריל ולפרוס חציל. preperation מקור תמונה: shifra-l
  2. למרוח את פרוסות החציל בשמן זית מ-2 הצדדים, לסדר את פרוסות החציל בתבנית אפייה גדולה ולקלות ב-2 הצדדים עד להשחמה קלה. ניתן לשמור במקרר עד להכנת הסלט. preperation מקור תמונה: shifra-l
  3. לשים במחבת את 2 כפות שמן הזית, לחמם מעט, להוסיף את השום ואת הפלפלים, לערבב ולטגן כ-4 דקות. שמרו על הפלפלים מוצקים ואל תביאו אותם לריכוך יתר. preperation מקור תמונה: shifra-l
  4. לחתוך את החצילים לקוביות גדולות, להוסיף את הפלפלים ואת כל מרכיבי הרוטב, לערבב, לטעום ולשפר תיבול לפי טעמכם (יותר סויה, מלח, סוכר או צ'ילי).
  5. הניחו בצד למנוחה וספיגת הטעמים כחצי שעה לפחות.
אופן הכנת הרוטב הפיקנטי:
  1. בזמן שהחצילים בתנור ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
מקור: במטבח עם שפרה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.