הסלט הזה מככב בכל יום שישי בכל בית מרוקאי. יהודית ממליצה להשתמש בעגבניות טריות, אבל אומרת שגם אם תכינו את המתכון הזה עם שימורי עגבניות, אף אחד לא יחשוד שלא מדובר בעגבניות טריות.
למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"
מקור תמונה:
yehudit-aviv
אופן הכנת הסלט מטבוחה:
-
שימו את העגבניות בסיר וצקו עליהן מים רותחים עד לכיסוי. כדי להקל על הקילוף אפשר לחרוץ X בראש כל עגבנייה. כשהמים מתקררים וניתן כבר לגעת בעגבניות, קלפו אותן, ותוך כדי קילוף מעכו עם היד כדי להוציא מהן כמה שיותר נוזלים (דבר שיקצר את זמן הבישול). אם מכינים עם שימורי עגבניות אז יש לשים אותן ישר בסיר.
-
שימו את כל העגבניות הקלופות בסיר גדול ובשלו על אש גבוהה עד שהעגבניות מאבדות מנפחן, מתבשלות היטב וכל הנוזלים מתאדים (בערך שעתיים).
-
ערבבו מדי פעם, וכשהעגבניות כבר מבושלות מספיק, מעכו אותן בעזרת ממעך (מועך תפוחי אדמה).
-
הנמיכו את האש למינימום, הוסיפו: פלפלים, שמן, שום ותבלינים והמשיכו לבשל תוך כדי בחישה מדי פעם. המרקם צריך להיות מאוד סמיך וריבתי.
מקור: יהודית אביב