סלטים מבושלים נחשבים למנות שזמן ההכנה שלהן ארוך למדי, לכן רבים מכינים אותם רק לרגל אירועים מיוחדים. לעומת זאת, מתכון סלט החוביזה המבושל שלפניכם טעים, קל ופשוט להכנה, כך שאתם יכולים להכין אותו בכל זמן שתרצו ללא כל מאמץ מיותר. הסלט הייחודי מגיע מהמטבח המרוקאי המסורתי שידוע במגוון רחב של סלטים משובחים, והוא נחשב גם לאחד הטובים והבריאים ביותר.
מקור תמונה:
thespruce
אופן הכנת הסלט חוביזה:
-
שטפו את עלי החוביזה היטב מספר פעמים בתוך קערת מים גדולה וסננו.
-
קצצו את עלי החוביזה דק והכניסו לתוך סיר בינוני, את הסיר הניחו מעל לסיר גדול עם מים (בן מארי) ואדו את עלי החוביזה במשך 15-20 דקות עד שהעלים נעשים כהים ורכים.
-
סחטו את עלי החוביזה המאודים והגירו את כל הנוזלים.
-
העבירו את העלים למחבת והוסיפו את כל המרכיבים של הסלט למעט הזיתים והלימון המשומר וטגנו על אש בינונית כ-5-10 דקות, עד שכל הטעמים מתערבבים.
-
תבלו ושפרו טעמים לפי טעמכם האישי.
-
העבירו לצלחת הגשה וקשטו בעזרת זיתים ופלחי לימון משומר.