header

מתכון לסלט חוביזה מבושל עם לימון וזיתים

סלטים מבושלים נחשבים למנות שזמן ההכנה שלהן ארוך למדי, לכן רבים מכינים אותם רק לרגל אירועים מיוחדים. לעומת זאת, מתכון סלט החוביזה המבושל שלפניכם טעים, קל ופשוט להכנה, כך שאתם יכולים להכין אותו בכל זמן שתרצו ללא כל מאמץ מיותר. הסלט הייחודי מגיע מהמטבח המרוקאי המסורתי שידוע במגוון רחב של סלטים משובחים, והוא נחשב גם לאחד הטובים והבריאים ביותר.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט חוביזה מבושל עם לימון וזיתים מקור תמונה: thespruce
רכיבים לסלט חוביזה:
עלי חוביזה - 250 גרם (כ-8 כוסות, יש להסיר את רוב הגזע)
שמן זית - ½ כוס
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה או כוסברה, או תערובת)
שיני שום - 4 (קצוצים דק או כתושים)
פפריקה - ½1 כפיות
כמון - ½1 כפות
מלח - ½ כפית (או יותר, לפי הטעם)
פלפל צ'ילי - ¼ כפית
מיץ לימון - 1-2 כפות (סחוט טרי)
לימון - 1 (ללא קליפה, קצוץ דק)
לימון משומר - 1 (חתוך לארבע פלחים)
אופן הכנת הסלט חוביזה:
  1. שטפו את עלי החוביזה היטב מספר פעמים בתוך קערת מים גדולה וסננו.
  2. קצצו את עלי החוביזה דק והכניסו לתוך סיר בינוני, את הסיר הניחו מעל לסיר גדול עם מים (בן מארי) ואדו את עלי החוביזה במשך 15-20 דקות עד שהעלים נעשים כהים ורכים.
  3. סחטו את עלי החוביזה המאודים והגירו את כל הנוזלים.
  4. העבירו את העלים למחבת והוסיפו את כל המרכיבים של הסלט למעט הזיתים והלימון המשומר וטגנו על אש בינונית כ-5-10 דקות, עד שכל הטעמים מתערבבים.
  5. תבלו ושפרו טעמים לפי טעמכם האישי.
  6. העבירו לצלחת הגשה וקשטו בעזרת זיתים ופלחי לימון משומר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.