קשה שלא להחמיא לקינואה, שיחד עם מגוון הרכיבים התזונתיים הקיימים בה היא גם משתלבת נפלא כמעט בכל מנה. בין היתר הקינואה מהווה מקור טוב לסידן, כשב-100 גרם ניתן למצוא כ-60 מ"ג סידן. אז למדו כיצד להכין את סלט הקינואה החמצמץ הבא כתוספת נפלאה לכל ארוחה.
מקור תמונה:
allrecipes
אופן הכנת הסלט קינואה:
-
קלו את הצנוברים על מחבת ללא שמן למשך כ-5 דקות עד שייצרבו קלות.
-
בשלו את הקינואה על אש גבוהה עם 2 כוסות מי המלח, וכשהמים מגיעים לרתיחה, הנמיכו את עוצמת הלהבה לבינונית עד לספיחתם המלאה של הנוזלים.
-
העבירו את הקינואה לקערת הגשה, הוסיפו לה את הצנוברים, מיץ הלימון, הסלרי, הבצל הסגול, פלפל הקאיין, הכמון והפטרוזיליה, ערבבו והגישו. בתיאבון!