header

מתכון לסלט דלורית, חמוציות וקינואה

הסלט המיוחד הזה עשיר בחלבון, לא מכיל גלוטן ומעניק חיוניות ואנרגיה לגוף. להבדיל ממנות רבות כגון פסטה אשר עשירות בפחמימות ומכבידות על הקיבה, המנה הזו קלה לעיכול וללא ספק תעשה לכם רק טוב לבטן. לכן אם מתחשק לכם לאכול משהו מזין, משביע וללא שומנים מיותרים, מתכון סלט הדלורית-קינואה שלפניכם הוא הפתרון האידיאלי.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט דלורית, חמוציות וקינואה מקור תמונה: littlebroken
רכיבים לרוטב:
שמן זית - ½ כוס
חומץ בלסמי - ¼ כוס
חרדל דיז'ון - 1 כפית
שן שום - 1 (כתושה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לסלט:
דלורית - 3 כוסות (חתוכה לקוביות)
שמן זית - 1 כף
קינואה - 1 כוס (לא מבושלת)
מים - ½1 כוסות
בצל סגול - ⅓ כוס (קצוץ דק)
גרעיני דלעת - 3 כפות (קלופים וקלויים)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו את כל החומרים אל מערבל מזון והפעילו עד לקבלת רוטב אחיד בגוון חום בהיר.
  2. הכניסו למקרר עד לשימוש.
אופן הכנת הסלט:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. ערבבו בקערה בינונית דלורית עם שמן זית ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. פזרו את תכולת הקערה על התבנית בשכבה אחת וצלו את הדלורית כ-20-25 דקות עד להשחמה עדינה. כאשר מוכן הוציאו מהתנור והניחו לדלורית להתקרר.
  4. בעוד הדלורית נצלית בתנור, שטפו את הקינואה היטב מתחת לזרם מים קרים במשך 1-2 דקות.
  5. כעת הכניסו את הקינואה השטופה לסיר קטן עם ½1 כוסות מים, הניחו על הכיריים מעל להבה גבוהה והביאו לרתיחה ומיד הנמיכו את הלהבה לנמוכה ביותר. בשלו חלקית כ-20 דקות או עד שהנוזלים נספגים. הסירו מהאש וצננו את הקינואה.
  6. כאשר כל המרכיבים החמים של המנה כבר קרים, הכניסו את כולם לקערה גדולה וערבבו היטב עם יתר החומרים של המתכון בעדינות.
  7. הוסיפו את רוטב הוויניגרט הבלסמי, ערבבו שוב והכניסו למקרר לצינון של כשעתיים והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.