הסלט המיוחד הזה עשיר בחלבון, לא מכיל גלוטן ומעניק חיוניות ואנרגיה לגוף. להבדיל ממנות רבות כגון פסטה אשר עשירות בפחמימות ומכבידות על הקיבה, המנה הזו קלה לעיכול וללא ספק תעשה לכם רק טוב לבטן. לכן אם מתחשק לכם לאכול משהו מזין, משביע וללא שומנים מיותרים, מתכון סלט הדלורית-קינואה שלפניכם הוא הפתרון האידיאלי.
מקור תמונה:
littlebroken
אופן הכנת הרוטב:
-
הכניסו את כל החומרים אל מערבל מזון והפעילו עד לקבלת רוטב אחיד בגוון חום בהיר.
-
הכניסו למקרר עד לשימוש.
אופן הכנת הסלט:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
ערבבו בקערה בינונית דלורית עם שמן זית ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.
-
פזרו את תכולת הקערה על התבנית בשכבה אחת וצלו את הדלורית כ-20-25 דקות עד להשחמה עדינה. כאשר מוכן הוציאו מהתנור והניחו לדלורית להתקרר.
-
בעוד הדלורית נצלית בתנור, שטפו את הקינואה היטב מתחת לזרם מים קרים במשך 1-2 דקות.
-
כעת הכניסו את הקינואה השטופה לסיר קטן עם ½1 כוסות מים, הניחו על הכיריים מעל להבה גבוהה והביאו לרתיחה ומיד הנמיכו את הלהבה לנמוכה ביותר. בשלו חלקית כ-20 דקות או עד שהנוזלים נספגים. הסירו מהאש וצננו את הקינואה.
-
כאשר כל המרכיבים החמים של המנה כבר קרים, הכניסו את כולם לקערה גדולה וערבבו היטב עם יתר החומרים של המתכון בעדינות.
-
הוסיפו את רוטב הוויניגרט הבלסמי, ערבבו שוב והכניסו למקרר לצינון של כשעתיים והגישו.