סלט עדשים ירוקות נחשב מנה מאוד פופולרית בצרפת, כשהטעם הנהדר והערכים התזונתיים הרבים מהווים גורם חשוב לבחירת מרכיב זה במתכון. לכן, אם מתחשק לכם לאכול מנה בריאה, קלילה ועשירה בוויטמינים, כדאי לכם לנסות את הסלט שלפניכם, שיגרום לכם להרגיש כמו במסעדה צרפתית אמיתית ובמקביל ליהנות מאוכל מזין ובריא.
אופן הכנת הסלט:
-
אל סיר בגודל בינוני הכניסו את העדשים המיובשות, מלאו מים קרים עד לגובה של 4-5 ס"מ מעליהן ובשלו במשך 25-30 דקות ללא תוספת מלח. בסיום הבישול, סננו ושטפו אותן.
-
בינתיים בזמן שהעדשים מתבשלות, חממו שמן זית במחבת גדולה וטגנו בה את הקישואים ואת הפלפל האדום במשך כ-15 דקות.
-
לאחר שכל המרכיבים של המנה מוכנים, העבירו אל תוך קערה גדולה את הירקות המטוגנים ושלבו אותם יחד עם העדשים הירוקות.
-
ערבבו בעדינות, הוסיפו את שאר מרכיבי המנה כולל התבלינים וערבבו שוב הכל יחד.
-
טעמו ושפרו טעמים אם צריך והגישו למרכז השולחן.