אין כמו קדירה חמה ועשירה בסופו של יום ובמקרה הזה, הגיבץ' הרומני המסורתי. המנה הצמחונית הזו מכילה ירקות רבים שיספקו לכם ויטמינים ומינרלים נחוצים וישביעו את רעבכם בצורה בריאה, ולמרבה הפלא גם בלי בשר כמו שנהוג בתבשילי קדירה מסורתיים אחרים.
מקור תמונה:
wsigele
אופן הכנת הגיבץ':
-
בסיר גדול, חממו את השמן והוסיפו לו בצל, גזר ופלפלים. טגנו על אש בינונית עד שהבצל נעשה שקוף (כ-5 דקות).
-
הכניסו לסיר שום, תפוחי אדמה וכרוב וטגנו כ-3 דקות.
-
הוסיפו מים, עגבניות, מלח, פלפל, טימין ופפריקה, ערבבו והביאו לרתיחה.
-
כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה כ-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
-
הוסיפו אפונה קפואה, עשבי תיבול ומיץ לימון. כסו את התבשיל ובשלו 15 דקות נוספות. הגישו חם לצד אורז או ללא תוספות.