המרק הנהדר הזה הוא תערובת של מגוון ירקות בריאים ומזינים, כדוגמת העגבניות שמכילות כ-33 אחוזים מכמות הצריכה היומית של ויטמין C (ב-180 גרם), או הכרישה שמכילה ויטמינים וחומצות שומן שונות וביניהן אומגה 3. המרכיב המרכזי במרק, העדשים החומות, עשיר בחומצה פולית וב-200 גרם יש כ-90 אחוזים מכמות הצריכה היומית המומלצת של חומר זה ומרכיבים אחרים כמו ברזל, אבץ, מנגן וויטמין B1 שנחוצים לתפקוד היומיומי שלנו. אז אם חפצה נפשכם במרק בימי החורף או בימי הקיץ, הגוף שלכם וגם בלוטות הטעם ללא ספק תיהנו מהמתכון הנהדר הזה.
אופן הכנת המרק עדשים:
-
חתכו את גבעולי הכרישה לחתיכות גסות ושמרו את החתיכות בצבע לבן וירוק בהיר. בנוסף, חתכו כרוב קייל (ללא החלק העבה בכרוב) לרצועות.
-
חממו סיר עם כף שמן זית על אש בינונית, הוסיפו את הכרישה וערבבו כ-3 עד 4 דקות עד שהגבעולים יתרככו.
-
הוסיפו את העגבניות ובשלו הכל יחד במשך 5 דקות. ברגע שהעגבניות מתרככות רסקו אותן מעט בעזרת כפית.
-
הוסיפו לסיר 6 כוסות מים והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן, הוסיפו בטטות, קייל, עדשים, טימין, כ-½1 כפית מלח ו-¼ כפית פלפל.
-
ערבבו ובשלו במשך 25 עד 30 דקות, עד שהעדשים יתרככו והגישו.
מקור: כותל ל.