אין כמו מרק חם לארוחת הצהריים או הערב כמנה משביעה וטעימה, בייחוד כשמדובר במרקים סמיכים. המתכון הבא למרק דלעת אהוד על כולם, והוא גם יחמם אתכם בימי הסתיו והחורף בצורה בריאה וערבה לחך.
אופן הכנת המרק דלעת:
-
בסיר גדול, חממו את השמן על אש בינונית–גבוהה וטגנו בתוכו בצל, סלרי, גזר תפוחי אדמה ודלורית במשך 5 דקות, עד להשחמה קלה.
מקור תמונה:
PROThomas Cizauskas
-
צקו ציר/מרק ירקות לכיסוי הרכיבים והביאו אותם לרתיחה.
-
הנמיכו את עוצמת האש ללהבה בינונית, כסו ובשלו במשך 40 דקות או עד שהירקות מתרככים.
-
העבירו את המרק למעבד מזון ועבדו אותו למחית חלקה.
-
החזירו את המרק לסיר ל-10 דקות נוספות של בישול, ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם. הגישו חם.