header

מתכון למרק שעועית שחורה

הדרך הטובה ביותר לשלב שעועית שחורה במזון וליהנות מיתרונותיה הבריאותיים, היא במרק חמים וטעים שללא ספק ישביע את כל הסועדים.  

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק שעועית שחורה
רכיבים למרק שעועית:
שעועית שחורה - 850 גר' (אפשר מקופסת שימורים)
מים - ¼ כוס
עגבנייה - 1 (גדולה, קצוצה דק)
בצלים - 2 (פרוסים)
כוסברה - 2 כפות (כתושה)
שן שום - 1 (טחונה)
ליים - מעט (סחוט טרי)
מלח - קורט
כמון - ½ כפית
פפריקה חריפה - ½ כפית
אבוקדו - ½ (מומלץ, לא חובה)
אופן הכנת המרק שעועית:
  1. אם בחרתם להשתמש בשעועית שחורה טרייה, רצוי להשרות אותה מבעוד מועד, ובמידה שבחרתם בשעועית מקופסת שימורים, סננו את השעועית ואל תשטפו אותה. כעת, באמצעות מזלג מעכו ⅔ מכמות השעועית, והשאירו ⅓ בצורתן השלמה. preperation
  2. הניחו סיר גדול על אש בינונית-גבוהה, הכניסו את השעועית (המעוכה והשלמה) יחד עם מים וזלפו מעט מיץ ליים.
  3. הוסיפו לסיר עגבנייה, שום, בצל, כוסברה, כמון, מלח ופפריקה, וערבבו היטב. הניחו לתערובת להתבשל במשך מספר דקות, מה שיאפשר לטעמים להתמזג, עד לקבלת טמפרטורה רצויה.
  4. צקו את המרק לקערות והגישו. מומלץ לקשט עם פרוסות אבוקדו מעל.
מקור: בלה ר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.