הדרך הטובה ביותר לשלב שעועית שחורה במזון וליהנות מיתרונותיה הבריאותיים, היא במרק חמים וטעים שללא ספק ישביע את כל הסועדים.
אופן הכנת המרק שעועית:
-
אם בחרתם להשתמש בשעועית שחורה טרייה, רצוי להשרות אותה מבעוד מועד, ובמידה שבחרתם בשעועית מקופסת שימורים, סננו את השעועית ואל תשטפו אותה. כעת, באמצעות מזלג מעכו ⅔ מכמות השעועית, והשאירו ⅓ בצורתן השלמה.
-
הניחו סיר גדול על אש בינונית-גבוהה, הכניסו את השעועית (המעוכה והשלמה) יחד עם מים וזלפו מעט מיץ ליים.
-
הוסיפו לסיר עגבנייה, שום, בצל, כוסברה, כמון, מלח ופפריקה, וערבבו היטב. הניחו לתערובת להתבשל במשך מספר דקות, מה שיאפשר לטעמים להתמזג, עד לקבלת טמפרטורה רצויה.
-
צקו את המרק לקערות והגישו. מומלץ לקשט עם פרוסות אבוקדו מעל.
מקור: בלה ר.