אין כמו טעמו של מרק ירקות חם ומנחם לאחר יום ארוך וקר, אך אין זה אומר שאי אפשר לשדרג אותו מעט... הכינו את מרק הירקות המוקרם הבא, העשוי ממוצרים מן הצומח בלבד, ותיהנו מטעם מפתיע למנה האהובה והמוכרת.
אופן הכנת המרק ירקות:
-
הניחו סיר גדול על להבה בינונית, הוסיפו שמן, בצל ושום, תבלו עם מעט פלפל ומלח וערבבו מעט. הוסיפו בהדרגה סלרי, גזרים, ברוקולי, תפוח אדמה ודלורית, וזכרו לערבב מידי פעם בכדי שהתערובת לא תידבק לתחתית הסיר. לאחר מכן כסו את הסיר ובשלו את הירקות במשך 5-4 דקות, והנמיכו את האש במידת הצורך.
-
הסירו את המכסה והוסיפו את ציר הירקות. הביאו את המרק לנקודת רתיחה נמוכה, לאחר מכן הנמיכו את האש ללהבה נמוכה-בינונית, וכסו את הסיר בשנית. בשלו את המרק במשך 15-10 דקות, עד שתפוח האדמה והדלורית יתרככו.
-
כבו את האש, הסירו את המכסה מהסיר והניחו למרק להתקרר במשך 20-10 דקות לפחות. לאחר מכן העבירו בזהירות את המרק אל תוך בלנדר, והוסיפו שמרים תזונתיים, פלפל קאיין וקינמון (במידה ובחרתם להשתמש בשני האחרונים).
-
ערבבו בזהירות את המרק בתוך הבלנדר במהירות נמוכה, ולאחר מספר ערבובים הגבירו את המהירות עד לקבלת תערובת סמיכה. תבלו עם פלפל ומלח לפי רצונכם. (תצטרכו לחלק את המרק למספר חלקים ולערבב כל אחד מהם בנפרד).
-
העבירו את התערובת הסמיכה שהתקבלה חזרה אל תוך סיר המרק, ערבבו היטב והוסיפו פלפל ומלח לפי רצונכם.
-
צקו את המרק לקערות, תבלו עם מעט פפריקה מעושנת והגישו עם לחם קלוי או קרוטונים.
טיפ השף:
תוכלו לאחסן את המרק הנותר בתוך צנצנות במקרר למשך שבוע.
מקור: עוז ו.