header

מתכון לגספצ’ו

הגספצ'ו הוא מרק עגבניות מהמטבח הספרדי שנהוג לאכול קר בעיקר בקיץ. הוא עשוי מלחם יבש, שום, שמן זית, חומץ ומלח. מעניין לדעת שרק לאחר שכריסטופור קולומבוס גילה את אמריקה בשנת 1492 הגיעו העגבניות והפלפלים לספרד, והפכו להיות חלק חשוב במרק. את הגספצ׳ו אפשר ללגום מכוס, כשמוסיפים לו כמה טיפות טבסקו ושותים, ולחלופין אפשר בתור מרק עם כף.

גספצ'ו בכוסות

מכינים אותו בשתי דרכים:

  • מרקם לא מסונן, מעט עיסתי וגס.
  • מרקם חלק וקטיפתי ללא גושים, לאחר סינון במסננת דקה. 

לא משנה באיזו דרך תבחרו, חשוב להקפיד על עגבניות אדומות ובשרניות ומלפפונים טריים ומוצקים, כי הירקות מהווים בסיס עיקרי לטעם המרק - ככל שיהיו טריים ואיכותיים, טעם מרק הגספצ’ו יהיה עשיר יותר. 

מרק גספצ'ו קר

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מרק גספצ’ו:

עגבניות: מומלץ להשתמש בעגבניות תמר, שרי או בעגבניות גדולות, אדומות ובשלות. את הקליפות מומלץ להסיר (לעומת קליפות המלפפונים), הן יפריעו לטעם ולמרקם גם לאחר טחינה. 

מלפפונים: את המלפפונים מומלץ לא לקלף, הקליפות שלהם תורמות לטעם ולמרקם העשיר. 

פלפלים: אפשר להשתמש בפלפל אדום, ירוק או חריף, לשלב כמה ביחד, לבחירתכם. יש הנוהגים לקלות את הפלפל לפני הטחינה, הקלייה מוסיפה טעם מעושן מעט. 

לחם: כדאי להשתמש בלחם לבן, או בחלק הפנימי של בגט, ג'בטה או פיתה - לא משנה איזה מהם, העיקר ללא החלק החיצוני הקשה. הלחם לא חייב להיות טרי ואפילו להפך - זאת דרך נהדרת להיפטר מלחם ישן ויבש; הלחם מעשיר את הטעם והופך את המרק לסמיך וקרמי. 

חומץ בן יין: אפשר להמיר בחומץ תפוחים.

להעשרת הטעם: אפשר להוסיף כמה טיפות טבסקו, פטרוזיליה, לימון סחוט, צ'ילי גרוס, אפרסק.  

להגשה מעל: ניתן לפזר גבינת עיזים, קרוטונים, שמנת חמוצה, יוגורט, ביצה קשה מגורדת...

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לגספצ’ו
רכיבים לגספצ’ו:
לחם לבן - פרוסה אחת (עבה, ללא החלק הקשה)
פלפל אדום - 1 (נקי מגרעינים)
פלפל חריף - 1 (לא חובה)
שמן זית - 2-3 כפות
מלח - ⅓ כפית
פלפל שחור - קורט
רכיבים להגשת הגספצ׳ו:
בזיליקום טרי - חופן עלים (לא חובה)
שמן זית - לפי הצורך (לזילוף מעל)
אופן הכנת הגספצ’ו:
  1. חורצים איקס בעזרת סכין חדה בעגבניות, שולקים אותן (מחממים) במים רותחים ל-5 דקות.
  2. מוציאים את העגבניות מהמים, מקררים, מקלפים וחותכים לרבעים ללא החלק הלבן במרכז, שמים בבלנדר/מעבד מזון.
  3. משרים את פרוסת הלחם בקערית מים במשך 1-2 דקות, סוחטים היטב, ומוסיפים לבלנדר.
  4. חותכים את המלפפונים והפלפלים לקוביות ומוסיפים לבלנדר.
  5. קולפים את שיני השום ומוסיפים לבלנדר.
  6. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר בפולסים קצרים, מוסיפים בהדרגה: שמן זית, חומץ, מלח, פלפל, וממשיכים לטחון היטב עד לקבלת מרקם קטיפתי וחלק.
  7. מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מגרעינים וחלקים מיותרים, ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
אופן הכנת הגשת הגספצ׳ו:
  1. חותכים את המלפפון והפלפל האדום לקוביות קטנות.
  2. יוצקים את המרק לקערות עמוקות, מפזרים מעל את קוביות הירקות, ועלי בזיליקום.
  3. מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים מיד. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף ½ בצל סגול.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.