מג'דרה – מאכל ים תיכוני המכיל שילוב של עדשים, בצל ודגן, היוצרים יחד מנה בריאה, מזינה וטעימה שיכולה לשמש כתוספת למנה עיקרית או כמנה בפני עצמה. המג'דרה נחשבת פופולארית בשל היותה צמחונית וטבעונית, בעדשים יש שפע חלבונים, פחמימות, סיבים תזונתיים, מינרלים, ברזל, חומצה פולית... את המג'דרות הראשונות הכינו עם בורגול, ובהמשך ועד היום מאורז, חיטה או עדשים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מג'דרה:
אורז: מומלץ להשתמש באורז פרסי או יסמין. אם בחרתם להחליף את האורז באורז מלא קחו בחשבון שזמן ההכנה שלו יתארך.
עדשים: עדיף להשתמש בעדשים יבשות ולא קפואות, ההבדל בטעם יהיה עצום, העדשים הקפואות עלולות בזמן הבישול להתרכך במהירות ולהרוס את המנה. השריית העדשים במים מצמצמת את תופעת הלוואי של יצור גזים, משפרת את ספיגת הברזל, הסידן והאבץ, ומקצרת את משך זמן הבישול. אם החלטתם להשרות יותר משעתיים הוסיפו לסיר פחות מים כי העדשים ספגו יותר נוזלים.
בצל: טיגון הבצל יוצר טעמים חדשים נהדרים שמוסיפים מאוד למנה. אפשר להחליף את הבצל בבצל סגול.
תבלינים: נהוג להוסיף כמון, אפשר גם זרעי כוסברה, קינמון, הל, כורכום.
בישול העדשים והאורז: אל תחששו לבשל ביחד את העדשים והאורז באותו הסיר, להפך הבישול של השנים יחד מגבש את הטעמים והופך את המנה לעשירה בטעמים. עדיף להתחיל עם העדשים ורק לאחר כ-20 דקות להוסיף את האורז, אם תבשלו את שניהם ביחד מההתחלה האורז עלול לצאת רך ומתפרק.
מנוחה: מומלץ לתת לסיר עם האורז והעדשים "לנוח" עם המכסה לפחות כ-20 דקות לפני שמוסיפים פנימה את הבצל, אם תהיו חסרי סבלנות ערבוב מוקדם מידי עלול לגרום לאורז להיות עיסתי.
לשדרוג הטעם: אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, או שום כתוש.
שילוב בסלטים: אפשר לשלב את המג'דרה במגוון סלטים קרים או חמים, כמו: סלט מג'דרה קר עם גבינת פטה, עם סלט ערבי קצוץ.