האורז משתלב בצורה נהדרת עם מגוון מאכלים, ולפעמים אפילו יכול לשמש כמנה בפני עצמה. המתכון הבא מעולה לניצול שאריות אורז, אך גם מצדיק הכנת אורז חדש במיוחד עבורו! אתם לא חייבים להיצמד לירקות במתכון, וביכולתכם לנצל את אלה שנשארו בבית, או להרכיב מנה מיוחדת משלכם. אפשר להעשיר את המנה ולהוסיף נתחי בשר כמו בשר בקר, כבד או חזה עוף, או טופו / סייטן ואפילו דגים. אופציה נוספת להעשרת המנה היא להוסיף ביצה מקושקת ולקבל מנה עשירה ומשביעה.
את האורז מומלץ להכין כמו במתכון הבא - מתכון לאורז אחד אחד - ולבחור ירקות שיתווספו ויהפכו לתוספת צבעונית וטעימה.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין אורז מטוגן עם ירקות:
אורז: את המתכון אפשר להכין עם כל סוג אורז: בסמטי, פרסי, לבן או מלא. רק אל תשכחו להתאים את כמות המים לפי סוג האורז. את האורז מומלץ להוסיף קר, אחרת הוא יהפוך עיסתי ולא מהנה לאכילה.
אפונה וגזר: אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים או ירקות טריים. פחות מומלץ לבחור באפונה וגזר מקופסת שימורים, כי הם בדרך כלל רכים מאוד ובעלי טעם דומיננטי. אם בחרתם בלקט קפוא אפשר להפשיר לפני - פשוט להוציא לפני ההכנה ולתת לירקות להפשיר בטמפרטורת החדר, ואפשר גם להוסיף אותם קפואים למחבת ולהקפיץ. במקרה הזה חשוב לסנן את הקרח לפני ההוספה למחבת.
תירס: אפשר להשתמש בתירס מקופסת שימורים או קפוא.
להעשרת המנה: אפשר להוסיף פרחי ברוקולי, תרד, כרובית, גזר גמדי, פלפל אדום, פלפל ירוק חריף, שעועיעת ירוקה, זוקויני, בצל או כרוב מגורר.