header

מתכון לאורז מטוגן עם ירקות

האורז משתלב בצורה נהדרת עם מגוון מאכלים, ולפעמים אפילו יכול לשמש כמנה בפני עצמה. המתכון הבא מעולה לניצול שאריות אורז, אך גם מצדיק הכנת אורז חדש במיוחד עבורו! אתם לא חייבים להיצמד לירקות במתכון, וביכולתכם לנצל את אלה שנשארו בבית, או להרכיב מנה מיוחדת משלכם. אפשר להעשיר את המנה ולהוסיף נתחי בשר כמו בשר בקר, כבד או חזה עוף, או טופו / סייטן ואפילו דגים. אופציה נוספת להעשרת המנה היא להוסיף ביצה מקושקת ולקבל מנה עשירה ומשביעה.

את האורז מומלץ להכין כמו במתכון הבא - מתכון לאורז אחד אחד - ולבחור ירקות שיתווספו ויהפכו לתוספת צבעונית וטעימה.

איך מכינים אורז מטוגן עם ירקות: אורז מטוגן עם ירקות

כמה טיפים לפני שנלמד להכין אורז מטוגן עם ירקות:

אורז: את המתכון אפשר להכין עם כל סוג אורז: בסמטי, פרסי, לבן או מלא. רק אל תשכחו להתאים את כמות המים לפי סוג האורז. את האורז מומלץ להוסיף קר, אחרת הוא יהפוך עיסתי ולא מהנה לאכילה. 

אפונה וגזר: אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים או ירקות טריים. פחות מומלץ לבחור באפונה וגזר מקופסת שימורים, כי הם בדרך כלל רכים מאוד ובעלי טעם דומיננטי. אם בחרתם בלקט קפוא אפשר להפשיר לפני - פשוט להוציא לפני ההכנה ולתת לירקות להפשיר בטמפרטורת החדר, ואפשר גם להוסיף אותם קפואים למחבת ולהקפיץ. במקרה הזה חשוב לסנן את הקרח לפני ההוספה למחבת. 

תירס: אפשר להשתמש בתירס מקופסת שימורים או קפוא.

להעשרת המנה: אפשר להוסיף פרחי ברוקולי, תרד, כרובית, גזר גמדי, פלפל אדום, פלפל ירוק חריף, שעועיעת ירוקה, זוקויני, בצל או כרוב מגורר.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לאורז מטוגן עם ירקות
רכיבים לאורז מטוגן עם ירקות:
אורז לבן - 2 כוסות
שמן צמחי - 2 כפות (לאורז)
מים רותחים - ½3 כוסות (לאורז)
מלח - ½ כפית (לאורז)
אפונה - ⅓ כוס
גזר - ⅓ כוס (חתוך לקוביות קטנות)
תירס - ⅓ כוס
שיני שום - 3 (כתושות)
בצל ירוק - 1 גבעול
מלח - ⅓ כפית
פטרוזיליה טרייה - חופן עלים (קצוצה בלי הגבעולים)
שמן זית - 2 כפות
אופן הכנת אורז מטוגן עם ירקות:
  1. מכינים את האורז לפי הוראות היצרן, ומניחים לו להתקרר.
  2. מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה עם כף שמן זית.
  3. מחלישים את להבת הגז לבינונית, מוסיפים את האפונה והגזר ומקפיצים עד שהם מתרככים.
  4. מוסיפים את התירס למחבת ומערבבים בעזרת כף עץ במשך דקה.
  5. מוסיפים את האורז והשום הכתוש.
  6. חותכים דק את הבצל הירוק ומוסיפים למחבת.
  7. מתבלים עם פפריקה, מלח, פלפל סויה וכף שמן זית, ומערבבים היטב.
  8. ממשיכים לערבב ולטגן עד שכל הטעמים נספגים, כ-2-3 דקות.
  9. מגישים חם לצד תוספת טעימה. preperation
טיפ השף:
אפשר להכין את המנה עם בורגול או פתיתים במקום אורז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.