header

מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם רוזמרין

תפוח האדמה קיבל יחסי ציבור די רעים, וידוע בתור פחמימה משמינה, אך למעשה הוא מלא ביתרונות בריאים כמו ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ, ויטמין C, B6, סיבים תזונתיים, חלבון, חומצה פולית... הוא מסייע בבניית וחיזוק העצמות, תומך בבריאות הלב, מגביר תחושת שובע, מסייע בהתפתחות המוח אצל הילדים, מאט התדרדרות קוגניטיבית אצל מבוגרים, מסייע בהפחתת לחץ דם, מועיל בוויסות מצב הרוח, ובהתמודדות עם לחץ.... חלק גדול מהערכים התזונתיים נמצא דווקא בקליפה המכילה סיבים, מינרלים וויטמינים. אם אופים/ צולים ומכינים אותו בדרך בריאה מתקבלת תוספת משגעת, המשתלבת בצורה נהדרת לצד מנה עיקרית עסיסית כמו עוף, שניצל ,המבורגר, או למשל כחלק מסלט ירקות טרי וטעים.

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים תפוחי אדמה אפויים בתנור:

תפוחי האדמה: עדיף (אבל לא חובה) להשתמש בתפוחי אדמה מאותו הסוג, ופחות או יותר באותו הגודל (במיוחד אם אתם חותכים, השתדלו לחתוך כמה שיותר באותו הגודל), כדי שזמן האפייה יהיה אחיד.

לקלף או לא לקלף: כמו שכבר ציינתי בהתחלה רוב הערכים התזונתיים נמצאים דווקא בקליפה, שעוזרת לתפוח האדמה לשמור על צורתו ולא להתפרק וגם מוסיפה קריספיות. כמובן שאם החלטתם לא לקלף אז צריך לשטוף היטב ולהסיר את כל הלכלוך לפני האפייה והבישול.

חיתוך: אפשר לחתוך בכל צורה ודרך שתרצו: עיגולים, קוביות, מניפה, מעוך, צ'יפס - רק כמו שציינתי בסעיף הראשון, כדאי להקפיד על חיתוך אחיד. 

בישול לפני האפייה: כדאי להתחיל לבשל את תפוחי האדמה במים קרים, דבר הגורם להתייצבות העמילנים ויצירת מרקם חלק וטעים בהמשך. אפשר לדלג גם על שלב זה, אך קחו בחשבון שתהליך האפייה יהיה ארוך יותר.

שמן: במיוחד כשאופים בתנור חשוב לא לוותר על שמן הזית ולהשתמש בו בנדיבות. שימון תפוחי האדמה יצור מעין אפקט טיגון ויתקבלו תפוחים זהובים ופריכים.

בטטה: כמובן שאפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטה.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם רוזמרין
רכיבים לתפוחי האדמה:
תפוחי אדמה - 2 ק"ג (קטנים עד בינוניים)
שיני שום - 2 (קלופות, כתושות)
רוזמרין - 2 כפות (טרי או קצוץ גס)
שמן זית - 3-4 כפות
מלח - כפית (או מלח גס )
פלפל שחור - ¾ כפית
כורכום - קורט (לא חובה )
אופן הכנת תפוחי האדמה:
  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומייבשים. אם אתם מתכוונים לקלף דלגו על השלב הזה.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לאורך.
  3. כדי לקצר את תהליך הבישול (לא חובה) מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח כ-10 דקות, עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מסננים ומייבשים היטב, כדי שהלחות תתאדה.
  4. שמים בקערה שמן זית, שום ואת התבלינים, מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  5. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-30 דקות, ואופים עד שתפוחי האדמה רכים, פריכים וזהובים.
טיפ השף:
לשדרוג הטעם ניתן להוסיף שבבי צ'ילי או פפריקה חריפה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.