תפוח האדמה קיבל יחסי ציבור די רעים, וידוע בתור פחמימה משמינה, אך למעשה הוא מלא ביתרונות בריאים כמו ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ, ויטמין C, B6, סיבים תזונתיים, חלבון, חומצה פולית... הוא מסייע בבניית וחיזוק העצמות, תומך בבריאות הלב, מגביר תחושת שובע, מסייע בהתפתחות המוח אצל הילדים, מאט התדרדרות קוגניטיבית אצל מבוגרים, מסייע בהפחתת לחץ דם, מועיל בוויסות מצב הרוח, ובהתמודדות עם לחץ.... חלק גדול מהערכים התזונתיים נמצא דווקא בקליפה המכילה סיבים, מינרלים וויטמינים. אם אופים/ צולים ומכינים אותו בדרך בריאה מתקבלת תוספת משגעת, המשתלבת בצורה נהדרת לצד מנה עיקרית עסיסית כמו עוף, שניצל ,המבורגר, או למשל כחלק מסלט ירקות טרי וטעים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים תפוחי אדמה אפויים בתנור:
תפוחי האדמה: עדיף (אבל לא חובה) להשתמש בתפוחי אדמה מאותו הסוג, ופחות או יותר באותו הגודל (במיוחד אם אתם חותכים, השתדלו לחתוך כמה שיותר באותו הגודל), כדי שזמן האפייה יהיה אחיד.
לקלף או לא לקלף: כמו שכבר ציינתי בהתחלה רוב הערכים התזונתיים נמצאים דווקא בקליפה, שעוזרת לתפוח האדמה לשמור על צורתו ולא להתפרק וגם מוסיפה קריספיות. כמובן שאם החלטתם לא לקלף אז צריך לשטוף היטב ולהסיר את כל הלכלוך לפני האפייה והבישול.
חיתוך: אפשר לחתוך בכל צורה ודרך שתרצו: עיגולים, קוביות, מניפה, מעוך, צ'יפס - רק כמו שציינתי בסעיף הראשון, כדאי להקפיד על חיתוך אחיד.
בישול לפני האפייה: כדאי להתחיל לבשל את תפוחי האדמה במים קרים, דבר הגורם להתייצבות העמילנים ויצירת מרקם חלק וטעים בהמשך. אפשר לדלג גם על שלב זה, אך קחו בחשבון שתהליך האפייה יהיה ארוך יותר.
שמן: במיוחד כשאופים בתנור חשוב לא לוותר על שמן הזית ולהשתמש בו בנדיבות. שימון תפוחי האדמה יצור מעין אפקט טיגון ויתקבלו תפוחים זהובים ופריכים.
בטטה: כמובן שאפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטה.