יש הרבה מוצרים בסופר שאנחנו לא נוהגים להשתמש בהם כל כך, פשוט כי לא מצאנו להם שימוש במטבח, אך הנה מנה טעימה שתוכלו להכין תוך 5 דקות עם מוצר שאולי התעלמתם ממנו עד היום – ראשי או פתיתי כרובית קפואים. יתכן שמי שיראה את המנה יחשוב תחילה שמדובר בתפוח אדמה ואם אתם רוצים לאפשר למשפחה שלכם לאכול מגוון ירקות עשיר יותר, זו הזדמנות מצוינת להחליף את הפירה הרגיל במנה חדשה וטעימה.
רכיבים לפירה כרובית ושום:
אופן הכנת פירה כרובית ושום:
-
המיסו את החמאה במחבת ברזל יצוק על אש בינונית.
-
הוסיפו שום כתוש ובשלו עד שהוא מעלה ריח, כ-30 שניות
-
ערבבו במחבת את הכרובית, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
-
הוסיפו ציר והביאו לרתיחה תוך ערבוב לעיתים קרובות.
-
בשלו כשהמחבת מכוסה למשך 8 דקות.
-
הסירו את המחבת והמשיכו לבשל תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים, כ-5 עד 8 דקות.
-
העבירו לקערה והכינו מהמנה שיצרתם פירה בעזרת בלנדר או מכשיר דומה, עד שהוא נהיה חלק.
-
טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך, העבירו לכלי הגשה וקשטו בבצל ירוק. בתיאבון!