header

מתכון לפירה כרובית עם שום

יש הרבה מוצרים בסופר שאנחנו לא נוהגים להשתמש בהם כל כך, פשוט כי לא מצאנו להם שימוש במטבח, אך הנה מנה טעימה שתוכלו להכין תוך 5 דקות עם מוצר שאולי התעלמתם ממנו עד היום – ראשי או פתיתי כרובית קפואים. יתכן שמי שיראה את המנה  יחשוב תחילה שמדובר בתפוח אדמה ואם אתם רוצים לאפשר למשפחה שלכם לאכול מגוון ירקות עשיר יותר, זו הזדמנות מצוינת להחליף את הפירה הרגיל במנה חדשה וטעימה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפירה כרובית עם שום מקור תמונה: allrecipes.com
רכיבים לפירה כרובית ושום:
שום כתוש - 1 כף (או יותר, לפי הטעם)
מלח - 1 כפית (או יותר, לפי הטעם)
פלפל שחור - ¼ כפית
אגוז מוסקט - 1 קמצוץ (או יותר, לפי הטעם)
בצל ירוק או עירית - 1 כף (קצוץ, לקישוט - לא חובה)
אופן הכנת פירה כרובית ושום:
  1. המיסו את החמאה במחבת ברזל יצוק על אש בינונית.
  2. הוסיפו שום כתוש ובשלו עד שהוא מעלה ריח, כ-30 שניות
  3. ערבבו במחבת את הכרובית, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  4. הוסיפו ציר והביאו לרתיחה תוך ערבוב לעיתים קרובות.
  5. בשלו כשהמחבת מכוסה למשך 8 דקות.
  6. הסירו את המחבת והמשיכו לבשל תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים, כ-5 עד 8 דקות.
  7. העבירו לקערה והכינו מהמנה שיצרתם פירה בעזרת בלנדר או מכשיר דומה, עד שהוא נהיה חלק.
  8. טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך, העבירו לכלי הגשה וקשטו בבצל ירוק. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.