header

ביצה עלומה

הביצה העלומה היא מנה נהדרת של ביצה שנשלקה ללא הקליפה במים חמים עד שחלבונה נקרש וחובק את החלמון החי שנמצא בפנים. נוהגים לאכול אותה בארוחת הערב או הבוקר על גבי לחם קלוי, החלמון הנשפך באיטיות מוסיף טעם נהדר, ואם תוסיפו מעל רוטב הולנדייז תשדרגו את המנה בכמה רמות.

רוטב ההולנדייז הוא מעין מיונז עם חמאה, הוא מעצים את טעמי הביצים העלומות, מכינים אותו כך - מצרכים: 4 חלמונים, 2 כפות מיץ לימון, כפית חרדל דיז'ון חלק, 100 גרם חמאה מומסת ורבע כפית מלח. מניחים קערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי), מחלישים את להבת הגז ושמים בקערה: חלבונים, מיץ לימון, חרדל ומלח, טורפים במשך כ-3 דקות ללא הפסקה. מוסיפים חמאה מומסת בהדרגה תוך כדי ערבוב.

ביצה עלומה עם רוטב הולנדייז

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים ביצה עלומה:

הביצה: הביצה המומלצת היא ביצה טרייה כמה שיותר, ולא אחת שיושבת לכם במקרר כמה ימים. ככל שהביצה נמצאת יותר זמן מחוץ לתרנגולת החלבון שלה נהיה יותר נוזלי, זאת הסיבה שיש כאלה ששוברים את הביצה מעל מסננת צפופה כדי לנקז נוזלים מיותרים. אם אתם מכינים ביצה מסוג זה בפעם הראשונה ההמלצה היא להתחיל בשבירה לתוך כוס או קערית, ורק לאחר כמה ניסיונות לעבור למסננת, הורדת הביצה מהמסננת דורשת מעט מיומנות וקשה יותר. שבירה בתוך כוס/ קערית תמנע מהביצה להתפוצץ ולהישבר והיה לכם קל יותר להחליק אותה לתוך המים במלואה.

החומץ: החומץ אינו רכיב חובה, אך הוא עוזר בתהליך קרישת החלבון, לבחירתכם.

המים בסיר: צריכים להגיע עד אמצע הסיר או הקלחת, המים לא צריכים לרתוח בחוזקה, אלא לבעבע מעט, ולהיות על סף רתיחה, עם מעט מלח. השתדלו לא להעמיס בסיר יותר מ-2-3 ביצים יחד, אם לא יהיה לביצים מספיק מקום לזוז הם עלולות להתפוצץ ולהפוך לגוש אחד גדול.

הזזה בזמן הבישול: בזמן הבישול בסיר מומלץ לערבב את המים בתנועות עדינות כדי שהביצה לא תיצמד לקרקעית ותמשיך "להסתובב" בתוך המים. עשו זאת בעדינות ובזהירות, כי תנועה רבה מדי בתוך הסיר עלולה לפוצץ את הביצה.

ייבוש: לאחר הוצאת הביצים מומלץ להניח על נייר מגבת לספיגת המים, כדי לא להרטיב ולהרוס את מרקם הלחם שעליו נניח אותן אחר כך.

הגשה: מומלץ כאמור להגיש על לחם קלוי, בריוש, חלה, עם אבוקדו, רוטב הולנדייז, סלמון מעושן, מעל המבורגר, עם פסטו, תרד, גוואקמולי וכדומה.

הכנה מראש: אפשר להכין את הביצים העלומות מראש, לשמור בקופסה אטומה ולחמם על ידי טבילה קצרה במים רותחים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
ביצה עלומה
רכיבים לביצה עלומה:
ביצים - 2 (לפי כמות הסועדים)
מים - 2 כוסות (חצי מגובה הסיר)
חומץ - כף
שמן זית - כף
אופן הכנת ביצה עלומה:
  1. מרתיחים סיר ברתיחה עדינה עם מים עם כף חומץ, על אש גבוהה. preperation
  2. שוברים כל ביצה לתוך כוס עם קערית קטנה משומנים עם מעט שמן זית.
  3. מחלישים את להבת הגז לנמוכה, בוחשים בעזרת כף עץ ויוצרים במים מעין מערבולת.
  4. מחליקים בזהירות את הביצה בשלמותה לתוך מרכז המערבולת. preperation
  5. חוזרים שוב על פעולת הערבול והוספת ביצה נוספת.
  6. מניחים לביצים להתבשל, להסתחרר, כ-3-5 דקות, עד שהחלבון מתייצב ועוטף את החלמון.
  7. מוציאים כל ביצה בזהירות בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר מגבת כדי לספוג את המים.
  8. מתבלים במעט מלח ופלפל, ומגישים על לחם קלוי עם אבוקדו. preperation
טיפ השף:
אפשר להכין את הביצים העלומות גם במחבת רחבת שוליים שתקל על הכנסת הביצים בקלות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.