הפריטטה היא מעין חביתה משודרגת מהמטבח הספרדי – איטלקי, הדומה מאוד לאומלט הצרפתית, ישנם כמה הבדלים בין הפריטטה לאומלט: לאומלט מוסיפים את הירקות מעל לאחר שהאומלט מוכנה, לעומת זאת בפריטטה התוספות נכנסות לתוך הבלילה לפני תחילת הטיגון בזמן טריפת הביצים. הפריטטה מטוגנת בזמן ממושך יותר ובדרך כלל נכנסת בשלב האחרון לאפייה בתנור, והיא גדולה, בשרנית, עסיסית יותר ונפרסת כמו פשטידה.
היא יכולה להיות מנת פתיחה נהדרת, או ארוחה בפני עצמה, לארוחת הבוקר/ערב או לארוחה חלבית לצד סלט ולחם טרי.
ביצים: את מספר הביצים מתאימים למספר הסועדים, לפריטטה לשני סועדים מומלץ להשתמש לפחות בשתי ביצים.
שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי ולא בשמן צמחי, ההבדל בטעם יהיה מורגש.
גבינות: את הגבינות אפשר להמיר בכל גבינה קשה אחרת, פחות מומלץ להחליף אותן בשמנה רכה שתגרום למרקם להיות רך ולהתקרב לאומלט.
תוספות: אפשר להוסיף כל תוספת אהובה, תירס, בצל מטוגן, פטריות ולהפוך את פריטטת הפיצה לעשירה ומלאת טעמים.
העשרת הטעם: אפשר להוסיף לבלילה טבסקו, צ'ילי גרוס, פפריקה מתוקה או מעושנת, פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק קצוץ ועוד.
אפייה בתנור: במקום להכניס לתנור, אפשר לכסות את המחבת ולהמשיך לבשל במשך 20-30 דקות. אם החלטתם להכניס לתנור אל תשכחו להשתמש במחבת שאפשר להכניס לתנור וללא ידיות פלסטיק.