header

מתכון לפריטטה - פיצה

הפריטטה היא מעין חביתה משודרגת מהמטבח הספרדי – איטלקי, הדומה מאוד לאומלט הצרפתית, ישנם כמה הבדלים בין הפריטטה לאומלט: לאומלט מוסיפים את הירקות מעל לאחר שהאומלט מוכנה, לעומת זאת בפריטטה התוספות נכנסות לתוך הבלילה לפני תחילת הטיגון בזמן טריפת הביצים. הפריטטה מטוגנת בזמן ממושך יותר ובדרך כלל נכנסת בשלב האחרון לאפייה בתנור, והיא גדולה, בשרנית, עסיסית יותר ונפרסת כמו פשטידה.

היא יכולה להיות מנת פתיחה נהדרת, או ארוחה בפני עצמה, לארוחת הבוקר/ערב או לארוחה חלבית לצד סלט ולחם טרי.

מתכון לפריטטה פיצה: פריטטה פיצה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פריטטת פיצה:

ביצים: את מספר הביצים מתאימים למספר הסועדים, לפריטטה לשני סועדים מומלץ להשתמש לפחות בשתי ביצים.

שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי ולא בשמן צמחי, ההבדל בטעם יהיה מורגש.

גבינות: את הגבינות אפשר להמיר בכל גבינה קשה אחרת, פחות מומלץ להחליף אותן בשמנה רכה שתגרום למרקם להיות רך ולהתקרב לאומלט.

תוספות: אפשר להוסיף כל תוספת אהובה, תירס, בצל מטוגן, פטריות ולהפוך את פריטטת הפיצה לעשירה ומלאת טעמים.

העשרת הטעם: אפשר להוסיף לבלילה טבסקו, צ'ילי גרוס, פפריקה מתוקה או מעושנת, פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק קצוץ ועוד.

אפייה בתנור: במקום להכניס לתנור, אפשר לכסות את המחבת ולהמשיך לבשל במשך 20-30 דקות. אם החלטתם להכניס לתנור אל תשכחו להשתמש במחבת שאפשר להכניס לתנור וללא ידיות פלסטיק. 

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
כמות יחידות: 1
רמת קושי: קל
מתכון לפריטטה - פיצה
רכיבים לפריטטה - פיצה:
ביצים - 3-4
שמן זית - 1 כף
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - קורט
אורגנו יבש - ¾ כפית
עגבניות שרי - 3 עגבניות (1 לעיטור מעל)
אורגנו טרי - חופן עלים (ללא הגבעול)
בזיליקום טרי - חופן עלים (ללא הגבעול)
אופן הכנת פריטטה - פיצה:
  1. שוברים את הביצים לתוך קערית, מקציפים אותן בעזרת מטרפה ומוסיפים מלח ופלפל.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית-נמוכה.
  3. מוסיפים לביצים: עגבניות מרוסקות, עגבניות שרי פרוסות גבינה צהובה ומוצרלה, זיתים, אורגנו, זילוף שמן זית ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה.
  4. מחלישים את להבת הגז לנמוכה, יוצקים למחבת את הבלילה, מטים את המחבת לצדדים בתנועה מעגלית ומכסים את המחבת כולה בחביתה.
  5. לאחר שהצד התחתון מתייצב מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170מעלות, ל-5 דקות אפייה.
  6. מוציאים מהתנור בזהירות מעבירים לצלחת, מפזרים מעל בזיליקום טרי ועגבניית שרי פרוסה דק. preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם ניתן לפזר מעל גבינה לפני ההכנסה לאפייה בתנור.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.