מה נגמר תמיד הכי מהר בארוחת הבוקר בבתי המלון? הביצה המקושקשת! היא רכה ואוורירית, פשוט כיפית. אופן ההכנה שלה הרבה פחות מסובך ממה שאתם חושבים, ולא מצריך מרכיבים רבים. בעולם נהוג לאכול אותה בארוחת הבוקר, בישראל היא לפעמים גם חלק מארוחת ערב טעימה. לעומת חביתות אחרות אין צורך בשימון המחבת, ופעולת המסת החמאה למעשה היא כדי להעשיר את הבלילה ולא על מנת לשמן את המחבת. אחת הטעויות הנפוצות בהכנת הביצה המקושקשת היא הוספת החלב, החלב מדלדל ומחליש את טעם הביצה והופך אותה לצמיגית, כן מומלץ להוסיף חמאה או שמן זית ולטגן על חום נמוך עד בינוני.
יצירת המרקם האוורירי: מומלץ לשבור ולטרוף את הביצה בקערית ולא ישירות במחבת, פעולות הבחישה והערבול הן שיוצרות את המרקם האוורירי. ככל שהבחישה עקבית כך מרקם הביצים יהיה רך ועדין יותר. השתדלו להימנע מערבוב עם כף מתכת או מזלג, כלי הערבוב האולטימטיבי הוא מרית סיליקון (לקקן) והבחירה השנייה היא כף עץ.
המלחת הבלילה: עוזרת לשמור על הלחות והרכות, המלח מתווך בין החלבונים ומונע מהם להתחבר זה לזה, אבל גם אם שכחתם זה בסדר, תמיד אפשר להמליח אחרי, ורצוי גם לפלפל מעט.
הפיכת המתכון לפרווה/ טבעוני: אפשר להמיר את החמאה, בשמן זית או מחמאה.
להעשרת הבלילה: ניתן להוסיף תוספות כמו: גבינות, נקניקים, ירקות, עשבי תיבול, בצל... אם החלטתם להוסיף עשבי תיבול, קצצו אותם דק והוסיפו רגע לפני סיום ההכנה.
תוספת רכות: ליצירת מרקם וטעם מיוחדים אפשר להוסיף: שמנת מתוקה/ גבינה שמנת/ גבינת עזים/ מסקרפונה/ קטשופ... לדעתי היא מושלמת כמו שהיא, ללא תוספות.
חום המחבת: רצוי לחמם את המחבת על אש בינונית עד נמוכה ולערבב ללא הפסקה, כך מתקבל מרקם רך, קרמי ולא דחוס. חום גבוה יגרום לתערובת הביצה להיות מוצקה עם פתיתים קטנים – דרך הכנה מומלצת לילדים ולנשים בהריון המונעת סלמונלה במקושקשת.
להגיש חם: כדאי ורצוי להגיש מיד את הביצה המקושקשת, היא הרבה פחות טעימה כשהיא מתקררת. חתכו ירוקות, קלו צנים, הוסיפו סלמון מעושן, וצרו ארוחה בריאה, מזינה וטעימה.