כשמדברים על אוכל אסיאתי קשה שלא להזכיר את הטעם החמישי החדש – אוממי. האוממי משלב את כל הטעמים ומעניק לסועדים חוויה קולינארית שמשאירה את כולם מופתעים ומרוצים. המתכון שלפניכם משלב את כל הטעמים יחדיו וזאת בזכות המיסו שמשדרג את המנה ויעזור לכם לגרום לכולם ליהנות מאוכל שכמוהו לבטח עוד לא יצא להם לטעום.
מקור תמונה:
food24
אופן הכנת החצילים הקלויים:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות, הוציאו את התבנית והניחו עליה רדיד אלומיניום.
-
הניחו את החצילים על רדיד האלומיניום שבתבנית, טפטפו שמן זית על כולם ותבלו במלח, פלפל, סומק וכוסברה. מרחו על כל החצילים מכל הכיוונים וצלו בתנור כ-90 דקות תוך כדי סיבוב של החצילים מדי פעם.
-
בינתיים, הכינו את רוטב המיסו והניחו אותו בצד.
-
לאחר שהחצילים מוכנים, החלו להרכיב את המנה על הצלחת.
-
הניחו את העדשים על מגש גדול ומעליהן סדרו את החצילים, טפטפו את רוטב המיסו מעל הכל בנדיבות ופזרו את הפומלות, האגוזים ואת גרגירי הרימון.
אופן הכנת הרוטב מיסו:
-
ערבבו הכל יחד בקערה עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.