את המתכון הנהדר שלפניכם תוכלו להגיש לפני, בזמן ולאחר הארוחה, ותמיד יהיה לכם מקום פנוי בשביל עוד ביס מהפשטידה הטעימה והמיוחדת הזו. קלות ההכנה והריח המהפנט של הפשטידה ייגרו לכם את בלוטות הטעם עד כדי כך שלא תוכלו לחכות בסבלנות עד שהיא תהיה מוכנה, אז כדאי שתתחילו להכין את המנה כבר עכשיו כדי שבעוד מספר דקות כבר תוכלו לאכול אותה.
מקור תמונה:
bbcgoodfood
אופן הכנת הפשטידה:
-
חממו מחבת טפלון על חום בינוני-נמוך.
-
הוסיפו חמאה ושמן זית אל תוך המחבת החמה ומיד הוסיפו את הבצל החתוך. טגנו את הבצל עד שיקבל גוון חום-זהוב.
-
מספר דקות לאחר שהבצל הזהיב, הוסיפו את תפוחי האדמה למחבת, כסו ובשלו במשך כ-15 דקות תוך ערבוב מדי פעם על מנת שהם יטוגנו בצורה שווה.
-
כאשר תפוחי האדמה רכים והבצל מבריק, הכניסו פנימה את שיני השום הכתושות, מלח, פלפל ואת הביצים הטרופות. ערבבו קלות, כסו ובשלו כ-15-20 דקות נוספות.
-
אם מרכז הפשטידה עדיין רך, הניחו צלחת מעל לפשטידה והפכו בעדינות, לאחר מכן החליקו את הפשטידה אל המחבת שוב ובשלו עוד מספר דקות להתמצקות החלק הנוזלי.
-
כאשר הפשטידה מוכנה, העבירו אותה לצלחת הגשה, חתכו אותה ופזרו מעט פטרוזיליה מעליה.
-
ניתן להגיש חם או קר.
טיפ השף:
מומלץ לחתוך את הפשטידה לקוביות בגודל 3X3 ס"מ לחוויית אכילה נעימה יותר