פריטטה היא למעשה מתכון לפשטידת ביצים שמקורה במטבח האיטלקי והספרדי, אשר לרוב מכילה גם שילובים שונים של ירקות וגבינות. הגרסה למתכון שלפניכם היא קלה מאוד להכנה ויכולה לשמש כמתאבן וגם כמנת צד מצוינת לצד חלקה העיקרי של הארוחה. אם אתם לא חובבי תרד גדולים, תוכלו ללחוץ כאן ולהכיר מתכוני פריטטה נוספים.
אופן הכנת הפריטטת תרד:
-
חממו מראש תנור לטמפרטורה של 200° מעלות והכינו כלי גדול שמתאים לאפייה ששומן בנדיבות (ניתן להשתמש בשמן זית, קנולה וכדומה).
-
הכניסו את כל הביצים לקערה גדולה, הוסיפו כוס מים, 2 כפיות מלח, פלפל לפי העדפתכם וערבבו היטב.
-
רפדו את הכלי בשכבה אחידה של תרד, מזגו לתוכו את הביצים ופזרו בתוך הכלי גושים של גבינת העזים.
-
הכניסו את הכלי לתנור למשך 30 עד 35 דקות וחממו את הפריטטה עד שהיא מקבלת צבע זהוב-שחום.
-
הוציאו את הכלי מהתנור, הניחו לפריטטה להתקרר במשך כ-10 דקות, חיתכו לקוביות והגישו.