maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני פריטטה מעוררי תיאבון

    מחפשים מנה מפתיעה וקלה שתוכלו להכין לכבוד ארוחת סוף השבוע או מפגש עם חברים טובים? בואו נצא לטיול קצר באיטליה ונכיר את הפריטטה, מנת ביצים מסורתית ועשירה שמטוגנת במחבת ולאחר מכן מועברת לתנור להמשך בישול. הפריטטה היא למעשה פשטידת ביצים שלרוב כוללת גבינות, ירקות, בשרים ולפעמים גם שאריות פסטה. ישנן אינספור גרסאות מתרבויות שונות להכנת פריטטה, אבל אני ממליצה בחום על 6 המתכונים שלפניכם, אשר מציעים מגוון רחב של טעמים מפתיעים ומעוררי תיאבון.

מתכון לפשטידה עם תרד, עגבניות ופרמז'ן

זהו מתכון קלאסי שמשלב שלושה טעמים נפלאים מאיטליה במנה אחת שקל מאוד להכין. אם אתם רוצים להתנסות עם "פריטטה בטוחה" לפני שאתם עוברים לטעמים החזקים והמפתיעים יותר, זהו המקום הטוב ביותר להתחיל בו.

רכיבים לפריטטה:
עלי תרד - 400-450 גר' (שטופים)
שמן זית - 2 כפות
בצל בינוני - 1 (קצוץ)
שיניי שום - 1-2 (כתושות)
חלב - 2 כפות
עגבניות מיובשות - 2-3 כפות (קצוצות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - ⅓ כוס (מגוררת)
גבינת עיזים - ⅓ כוס
 
מתכון לפשטידה עם עגבניות שרי, בצל וצ'דר

הפריטטה הזו מקבלת את טעמה הייחודי מגבינת הצ'דר האנגלית בעלת הטעם החריף, הצבעים העשירים שלה הופכים אותה לכוכבת של כל צלחת הגשה. כמובן שניתן להחליף את הגבינה בכל סוג אחר, אבל לדעתי טעמה משתלב טוב מאוד עם העגבניות והביצים.

רכיבים לפריטטה צ'דר:
שמן זית - 1 כף
בצל ירוק - 1 כוס (קצוץ)
עגבניות שרי - 2 כוסות (קטנות)
ביצים - 8 (גדולות, טרופות)
מלח - לפי הטעם
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגוררת)
פלפל שחור - לפי הטעם

מתכון לפשטידה עם קייל, תפוחי אדמה ופלפלים

זאת ללא ספק הפריטטה הכי עשירה בטעם שיצא לי להכין עד היום. למרות שהיא קצת יותר מורכבת ממנות אחרות, זמן ההכנה שלה לא ארוך במיוחד והיא טעימה לא פחות מפשטידות "מקובלות" ורגילות.

רכיבים לפריטטה קייל ותפוחי אדמה:
ביצים - 12 (בינוניות, טרופות)
מלח - לפי הטעם
חמאה - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, חתוך לחצי ולפרוסות)
תפוח אדמה - 1 (בינוני, אפוי חתוך לקוביות)
עלי קייל - 2 כוסות (שטופים וקצוצים)
פלפלים קלויים - 2 יחידות (קנויים או תוצרת בית, ניתן להשתמש גם בטריים, ללא קלייה, אך המרקם והטעם יהיו שונים)
זיתים ירוקים - ¼ כוס (או שחורים, חתוכים לחצאים)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגוררת)
פלפל שחור - לפי הטעם
רוטב חריף - 1 כפית (לא חובה)
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגוררת)
 
מתכון לפשטידה עם פטריות ואפונה

היופי והיתרון הגדול של פריטטה הוא שאפשר לשלב בה כמעט כל מרכיב שניתן להעלות על הדעת והתוצאה עדיין תהיה תענוג לעין ולפה. במתכון הבא הטעם העשיר של הפטריות והגבינה משתלב בצורה נהדרת עם הרעננות של האפונה והטימין.

רכיבים לפריטטה פטריות:
ביצים - 6 (בינוניות, טרופות)
חלב - 2 כפות (או מים)
אגוז מוסקט - קמצוץ
פלפל חריף - קמצוץ
חמאה - 2 כפות
תפוחי אדמה - 3 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות או פרוסות)
בצל ירוק - 4 יחידות (חתוך דק, החלק הלבן, ללא עלים)
פטריות - 250-300 גר' (כל סוג שאתם אוהבים)
שום - 1 שן (כתושה)
תימין - ½1 כפיות
אפונה - ½ כוס (טרייה או קפואה)
גבינת צ'דר - ½ כוס (או מוצרלה)

מתכון לפשטידה עם ברוקולי ותפוחי אדמה

כמה שהיא פשוטה, ככה הפריטטה הזו עשירה וטעימה - הוכחה מושלמת לכך שלא צריך מרכיבים מיוחדים כדי לעשות אוכל טוב. המנה הזאת היא משביעה, קלילה ופשוטה מספיק בשביל להיות חלק מארוחות הבוקר, הצהריים או הערב שלכם.

רכיבים לפריטטה ברוקולי:
תפוחי אדמה - 8-10 (קטנים, קלופים וחתוכים לרבעים)
מרק עוף פרווה - 1 כוס (או מים מומלחים קלות)
שמן זית - ¼ כוס
ברוקולי - כ- 250 גר' (חתוך לאורך)
בצל סגול - 1 (קטן, חתוך לחצי ולפרוסות)
ביצים - 8 (גדולות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - 1 כוס (מגוררת)
מתכון לפשטידה עם בטטה, נקניק פיקנטי וברוקולי

מתכון שאני מתה לנסות כבר הרבה מאוד זמן, פריטטה מתקתקה ופיקנטית ללא גבינה שמביאה איתה לשולחן חגיגה של צבעים וטעמים מיוחדים. אמנם לא בטוח שיש לכם את כל המרכיבים למנה אצלכם בבית, אבל קל להשיג אותם והמתכון ללא ספק יעשה לכם חשק לעשות זאת.

רכיבים לפריטטה נקניק פיקנטי:
רצועות פסטרמה מפולפלת - 1 כוס (או נקניק חריף קצוץ)
ברוקולי - 1 כוס (קצוץ)
בטטה - 1 כוס (מגוררת)
שום - 1 שן (כתוש)
ביצים - 6 (גדולות, טרופות)
חלב קוקוס - ⅓ כוס
פטרוזיליה - 2 כפיות (חתוכה גס)
פלפל חריף - קמצוץ
מלח - לפי הטעם
שמן קוקוס - 2 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם

 

מקור: רחלי קורץ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: