maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפשטידה עם בטטה, נקניק פיקנטי וברוקולי

מתכון שאני מתה לנסות כבר הרבה מאוד זמן, פריטטה מתקתקה ופיקנטית ללא גבינה שמביאה איתה לשולחן חגיגה של צבעים וטעמים מיוחדים. אמנם לא בטוח שיש לכם את כל המרכיבים למנה אצלכם בבית, אבל קל להשיג אותם והמתכון ללא ספק יעשה לכם חשק לעשות זאת.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידה עם בטטה, נקניק פיקנטי וברוקולי
רכיבים לפריטטה נקניק פיקנטי:
רצועות פסטרמה מפולפלת - 1 כוס (או נקניק חריף קצוץ)
ברוקולי - 1 כוס (קצוץ)
בטטה - 1 כוס (מגוררת)
שום - 1 שן (כתוש)
ביצים - 6 (גדולות, טרופות)
חלב קוקוס - ⅓ כוס
פטרוזיליה - 2 כפיות (חתוכה גס)
פלפל חריף - קמצוץ
מלח - לפי הטעם
שמן קוקוס - 2 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפריטטה נקניק פיקנטי:
  1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות והתחילו בטיגון קל של הבצלים בשמן הקוקוס בתוך מחבת גדולה שעמידה לבישול בתנור.
  2. אחרי 3 דקות לערך, הוסיפו את השום למחבת למשך דקה ואז הוסיפו את הברוקולי וטגנו עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות.
  3. הוסיפו את המרכיב הבשרי שלכם למחבת, ובזמן שהבישול ממשיך ערבבו בקערה את הביצים עם חלב הקוקוס, הפלפל החריף והבטטה. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. הוסיפו את תוכן הקערה למחבת, ערבבו במהירות כדי שהביצים יגיעו לכל חלקי המחבת ופזרו את הפטרוזיליה מעל.
  5. המשיכו לבשל במשך דקה או שתיים ואז העבירו את המחבת עם הפריטטה לתנור המחומם.
  6. לאחר כרבע שעה הפריטטה מוכנה, ניתן לבדוק זאת על ידי מידת הקשיחות של מרכזה. הוציאו את המחבת מהתנור, חיתכו למשולשים והגישו לשולחן האוכל.
מקור: רחלי קורץ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: