header

מתכון לשוקי עוף ברוטב רימונים

המתכון הבא יכול לככב בארוחות משפחתיות שונות ומתאים גם לראש השנה ולאירועים שונים נוספים. מלבד הטעם המדהים שיש למנה המגרה הזו, היא גם עשירה ביתרונות בריאותיים בשל גרעיני הרימון ורוטב הרימונים שבמתכון. הכינו את מנת העוף הזו כבר בארוחה הקרובה, ולא תאמינו כמה מחמאות ושבחים תקבלו מבני המשפחה.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לשוקי עוף ברוטב רימונים מקור תמונה: howsweeteats
רכיבים לשוקיים עוף ברוטב רימונים:
שיני שום - 3 (כתושות)
מיץ רימונים - ⅓ כוס
רוטב סויה - ½ כף
יין אורז - ¼ כוס (ניתן להשיג ברשתות השיווק, נקרא גם "סאקה")
סוכר חום - 3 כפות
מיץ לימון - מ-1 לימון
שמן זית - 2 כפות
שוקיים עוף - 900 גרם
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
גרעיני רימון - מעט (לקישוט)
פטרוזיליה - מעט (קצוצה לקישוט)
אופן הכנת השוקיים עוף ברוטב רימונים:
  1. חממו תנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. הכניסו אל קערה בינונית את רוטב הצ'ילי, השום הכתוש, מיץ הרימונים, רוטב הסויה, יין האורז, מיץ הלימון והסוכר החום. ערבבו היטב והניחו בצד.
  3. חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה וצקו לתוכה שמן זית, תבלו את השוקיים במלח ופלפל לפי טעמכם וצלו אותם מכל הצדדים במחבת החמה כ-5-7 דקות.
  4. הסירו את המחבת מהאש והעבירו את השוקיים אל תבנית המותאמת לצלייה בתנור, צקו מעליהם את הרוטב שהכנתם קודם לכן והכניסו לתנור לאפייה כ-20-25 דקות.
  5. לאחר שהשוקיים מבושלים דיים, הוציאו את התבנית מהתנור והעבירו לתבנית הגשה נקייה, פזרו מעל המנה גרעיני רימון ופטרוזיליה, וצקו מהרוטב הסמיך שנוצר בתבנית האפייה.
  6. הגישו חם ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: