maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשוקי עוף ברוטב רימונים

המתכון הבא יכול לככב בארוחות משפחתיות שונות ומתאים גם לראש השנה, ולאירועים שונים. מלבד הטעם המדהים שיש למנה המגרה הזו, היא גם עשירה ביתרונות בריאותיים בשל גרעיני הרימון ורוטב הרימונים שבמתכון. הכינו את מנת העוף הזו כבר בארוחה הקרובה, ולא תאמינו כמה מחמאות ושבחים תקבלו מבני המשפחה.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לשוקי עוף ברוטב רימונים מקור תמונה: howsweeteats
רכיבים לשוקיים עוף ברוטב רימונים:
שוקיים עוף - 900 גרם
שמן זית - 2 כפות
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מיץ רימונים - ⅓ כוס
יין אורז - ¼ כוס (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
סוכר חום - 3 כפות
רוטב סויה - ½ כף
מיץ לימון - מ-1 לימון
שיני שום - 3 (כתושות)
גרעיני רימון - מעט (לקישוט)
פטרוזיליה - מעט (קצוצה לקישוט)
אופן הכנת השוקיים עוף ברוטב רימונים:
  1. חממו תנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. הכניסו אל קערה בינונית רוטב צ'ילי, שום כתוש, מיץ רימונים, רוטב סויה, יין אורז, מיץ לימון וסוכר חום. ערבבו היטב והניחו בצד.
  3. חממו מחבת על אש בינונית-גבוהה וצקו שמן זית לתוכה, תבלו את השוקיים במלח ופלפל לפי טעמכם וצלו אותם מכל הצדדים במחבת החמה כ-5-7 דקות.
  4. הסירו את המחבת מהאש והעבירו את השוקיים אל תבנית המותאמת לצלייה בתנור, צקו מעליהם את הרוטב שהכנתם קודם לכן והכניסו לתנור לאפייה כ-20-25 דקות.
  5. לאחר שהשוקיים מבושלים דיים, הוציאו את התבנית מהתנור והעבירו לתבנית הגשה נקייה, פזרו מעל המנה גרעיני רימון ופטרוזיליה, וצקו מהרוטב הסמיך שנוצר בתבנית האפייה.
  6. הגישו חם ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר