maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לאנטיפסטי - ירקות צלויים

אנטיפסטי היא הגדרה מהמטבח האיטלקי למאכלים שמגישים לפני הפסטה, שהייתה המנה העיקרית בארוחות במדינת המגף, אך במחוזותינו הפך המושג אנטיפסטי לשם נרדף לירקות קלויים. ירקות אלו מוגשים כמנה חמה או קרה וניתן להוסיף אותה למאפים רבים כגון: פיצה, פשטידות ופוקצ'ות. היופי של מנה מדהימה זו היא קלות ההכנה ושפע הירקות הצבעוניים שניתן להשתמש בהם כדי להכין אותה. המתכון שלפניכם משלב מגוון רחב של ירקות, אך תמיד אתם יכולים להוסיף סוגים שונים שאתם אוהבים כדי להעשיר את טעמה לפי רצונכם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאנטיפסטי - ירקות צלויים מקור תמונה: flipboard
רכיבים לאנטיפסטי:
חציל - 1 (פרוס לעיגולים או חתוך לקוביות)
פלפלים צהובים מתוקים - 3 (חתוכים לרצועות בינוניות)
פלפלים אדומים מתוקים - 3 (חתוכים לרצועות בינוניות)
פלפלים כתומים - 2 (חתוכים לרצועות בינוניות)
בצלים - 3 (חתוכים לרבעים - ניתן לשלב בצל לבן וסגול)
שום - 200 גר' (כתוש)
קישואים - 3 (חתוכים לעיגולים, קוביות או רצועות)
שמן זית - לפי הצורך
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - מעט (טרי או מיובש)
רוזמרין - מעט (טרי)
אופן הכנת האנטיפסטי:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 200° מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. הניחו את החצילים הפרוסים בקערה, צקו מעליהם שמן זית כך שכל חתיכת חציל תהיה עם מעט שמן. פזרו מעל החתיכות מלח, רוזמרין ו/או טימין ופלפל שחור.
  3. סדרו את החצילים בתבנית והכניסו לתנור לכ-20 דקות, או עד החצילים מקבלים גוון זהוב.
  4. הוציאו את התבנית מהתנור, הוסיפו את יתר הירקות, תבלו והכניסו לתנור (מומלץ להכניס את הפלפלים לאחר יתר הירקות מפני שהם מתבשלים הכי מהר).
  5. לאחר שכל הירקות ניצלו בתנור, סדרו אותם על צלחת הגשה או על כמה צלחות והגישו חם או קר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר